THE METAL EXPERIENCE

Metal Experience

Op vrijdag 22 maart gaat deel 1 van The Metal Experience van start. De beste Nederlandse acts in het genre trekken met dit reizende metalfestival door het land. CHIRAW, DEVIOUS, THE SCARLET CLAW en UNDAWN staan – telkens met een special guest – op de planken met een veelzijdige show die iedere metalliefhebber zal bekoren.

 

Initiatiefnemer van dit reizende evenement is de band Devious. Gitarist Guido de Jongh: “Nederlandse metalbands zie je de laatste paar jaar steeds minder vaak optreden in clubs en poppodia. Terwijl de markt voor livemuziek steeds groter wordt in de genres pop/rock en alternative lijkt de landelijke metalscene te krimpen. Er is weinig vernieuwing binnen het genre en er komen minder kids op af dan voorheen. Toch is dat vreemd, want er loopt veel talent rond in ons land, maar die zie je sporadisch optreden bij goede lokale ‘underground’ initiatieven. En daar houdt het vaak op. Een paar bruggen verder heb je festivals zoals bijvoorbeeld Dokk’em Open Air, de Eindhoven Metal Meeting en Fortarock die voornamelijk internationaal aanbod brengen. Deze festivals laten je de hoogtijdagen van Wâldrock en Dynamo Open Air weer herbeleven. Ook ‘allround’ festivals Dauwpop en Zwarte Cross besteden aandacht aan internationaal metal aanbod. Maar voor de Nederlandse bands begint het allemaal in de clubs, daar wordt immers de basis voor een gezonde en diverse scene gelegd. En die scene kan anno 2013 wel een opleving gebruiken. Daarom hebben we de samenwerking gezocht met Jack Daniel’s als hoofdsponsor en Large Popmerchandising voor het tot stand komen van The Metal Experience. Door deze partners te koppelen aan enkele interessante en kwalitatief goede metalacts maken we de beleving van livemuziek én rock & roll lifestyle compleet.”

The Metal Experience 2013 – Part I

22-03     Stairway to Heaven, Utrecht  (entree gratis)

26-04     Perron 55, Venlo 

07-06     NAXT stage, Almelo

15-06     Kiehool, Burgum

2/3-08   Geuzenpop Festival