Effe luisteren November 2013

 

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • ‘Godless Arrogance’, het nieuwe album van het Nederlandse SAMMATH, stond eerst voor oktober op de rol. Door een wisseling van label (van Folter Records naar Hammerheart Records) zal de CD pas volgend jaar op 3 februari verschijnen. Wie niet zo lang kan wachten kan al twee tracks van het album beluisteren op https://soundcloud.com/sammath
 • Op HAIl OF BULLETS’ derde album ‘III The Rommel Chronicles’ dondert het wederom van het oorlogsgeweld, de smerige riffs en MARTIN VAN DRUNEN’s zieke strot. Op www.facebook.com/hailofbulletsofficial is het wat zoeter ogende „Pour Le Merite” alvast te horen. In de Aardschok van deze maand een uitgebreid interview met de heren.
 • „Hoor je dat? Dit is het geluid van Satan die meezingt met de nieuwe DEICIDE”, aldus GLENN BENTON. De zanger/gitarist denkt dat hij de duivel zelf is, en is waarschijnlijk erg te spreken over het nieuwe album ‘In The Minds Of Evil’. De titeltrack is te streamen: www.terrorizer.com/news/streams/listen-titel-track-deicides-new-record
 • Via de officiele website van DEATH ANGEL kun je de titeltrack en „Caster Of Shame” van het nieuwe album ‘The Dream Calls For Blood’ streamen. www.deathangel.us
 • Bij AFM hebben ze nieuw materiaal online gezet van onder meer ON­SLAUGHT („66 ‘fucking’ 6”), HIBRIA („Lonely Fight”), MINISTRY („Permawar”) en snippets van EPYSODE met EVERGREY’s TOM ENGLUND („The Arch”) en EDEN’S CURSE („Evil & Divine”). https://soundcloud.com/afm-records
 • Maar liefst vier jaar werkte SLIPKNOT-drummer JOEY JORDISON aan het materiaal van SCAR THE MARTYR. Het eerste voorproefje, „Soul Disintegration” is te beluisteren via http://scarthemartyr.com.

FF KIJKEN

 • THE CHARM THE FURY gold al als een belofte, en lijkt die met het sterke debuut ‘A Shade Of My Former Self’ te gaan inlossen. Van het nummer „Carte Blance” hebben de Amsterdammers een video geschoten die te zien is op www.facebook.com/thecharmthefury.
 • TARJA TURUNEN gaat in „Paradise (What About Us?)” het duet aan met SHARON DEN ADEL. De song is afkomstig van het eind januari te verschijnen WITHIN TEMPTATION-album. Op de single, een digitale overigens, staan ook drie demonummers van het volgende album. www. within-temptation.com/headlines/paradise-what-about-us-music-video
 • De eerste videoclip „Mechanic Domination” van de death metalgroep KILL DIVISION is uit. In het gevechtsvliegtuig zie je gitarist RICHARD EBISCH, gitariste SUSAN GERL en drummer ROEL SANDERS in actie. www.youtube.com/user/metalbladerecords
 • JEFF WATERS (ANNIHILATOR) heeft van het ‘Feast’-nummer „No Way Out” een clip. Het is een mix van een oefensessie, repeteren op hotelkamers en livebeelden. YouTube-zoekterm: Annihilator, No Way Out
 • Op Century Media’s YouTube-pagina zijn clips te bekijken van EYES SET TO KILL („Infected”), WINDS OF PLAGUE („Open The Gates Of Hell”), TESSERACT („Nocturne”) en BUTCHER BABBIES („Magnolia Blvd”). Verder vind je er een aantal tekstvideos en zogenaamde ‘playthroughs’, waarin onder meer JEFF LOOMIS uitlegt hoe hij „Requiem For The Living” speelt. www.youtube.com/user/centurymedia