Effe luisteren December 2013

 

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

  • Liefhebbers van HELL zitten er weer warmpjes bij met de nieuwe CD ‘The Age Of Nefarious’. Via www.facebook.com/hellofficial is de titeltrack te beluisteren. Op de website van het Engelse Metal Hammer is ook een live-opname van het nieuwe albumnummer „Darkhangel” te zien: www.metalhammer.co.uk/news/hell-release-live-darkhangel-video.
  • Elf jaar wachten? Het kan gebeuren als je fan bent van BOSTON. Op 6 december verschijnt ‘Life, Love & Hope’. Van elf songs vind je alvast een halve minuut muziek op www.bandboston.com. Op die pagina is ook een volledige versie van de albumopener „Heaven On Earth” te horen.
  • Maar liefst zesentwintig nummers zijn te streamen via de BandCamp van RELAPSE. Het gaat voornamelijk om nummers die dit jaar zijn verschenen, zoals die van RED FANG, TOXIC HOLOCAUST, ASG, BARONESS, REVOCATION en BLACK TUSK: relapsesampler.bandcamp.com.
  • Red Fang heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. De komende toer nemen de heren doodleuk hun beste vrienden van LORD DYING en THE SHRINE mee. Eind november wordt de videoclip voor „Blood Like Cream” opgenomen, en ondertussen is de song „Black Water” al te streamen. YouTube-zoekterm: Red Fang, Black Water
  • GENERATION KILL, de band van de beide ROB’s (bassist MOSCHETTE (M.O.D. en ex-PRO-PAIN) en zanger DUKES) speelt het materiaal van het nieuwe album „We’re All Gonna Die” (release: 15 november) al enkele maanden tijdens de optredens. Eén nummer mag alvast worden gedownload: „Prophets Of War”. www.generationkillband.com

FF KIJKEN

  • De allereerste Russische band met een Vevo-kanaal heet LOUNA, een hardrockband rondom zangeres LOUSINE GEVORKIAN. De groep is momenteel in de VS op tournee met HEA­VEN’S BASEMENT en THE PRETTY RECKLESS en heeft een goed ontvangen langspeler ‘Behind A Mask’ uitgebracht. Vevo-zoekterm: Louna, Up There
  • VENGEANCE is terug met het grotendeels door TIMO SOMERS geschreven album ‘Piece Of Cake’ en schoot een video voor de bluesy ballad „Back To Square One” waarin LEON GOEWIE spijt in de liefde heeft en zich vervolgens natuurlijk de bloopers. www.facebook.com/Vengeance.LeonGoewie
  • Gitarist MARCEL COENEN van onder meer SUN CAGED heeft een nieuwe band geformeerd: GOSCUM (www.godscum.org). In deze band zijn ook (ex-)leden van HOLY MOSES, FAKE NO MORE en DREADLOCK PUSSY te vinden. De EP ‘The Great War’ is inmiddels verschenen. Via www.godscum.org/music zijn de titeltrack en „Dawn Of Eternity” te streamen. Voor „The Great War” is ook een clip opgenomen: YouTube-zoekterm: Godscum, The Great War.

FF DOWNLOADEN

  • Het album ‘Horizons’ van ANUBIS GATE laat langer op zich wachten dan gepland. Daarom komt de groep met een goedmakertje. Via www.nightmarerecords.com is de EP ‘Sheep’ gratis te downloaden. „Destined To Remember” is een nieuwe song, „Sheep” een Pink Floyd-cover en „Broken Wings” een Mr. Mister-cover.