Interview Leash Eye

Leash Eye brengen met hun nieuwe album: “Hard Truckin Rock” een prima cd af. Dat de band reeds twee cd’s heeft uitgebracht, is mij eigenlijk totaal ontgaan, maar naar het horen van deze nieuwe aanwinst dat in het straatje van de Hardrock, Metal meets Southern rock en een stukje smeuige Stoner er doorheen gemaald lijkt me een kort maar krachtig interview op z’n plaats. De zanger van de band: Sebastian “Sebb” Panczyk en gitarist van de band: Arkadiusz “Opath” Gruszka nemen de tijd om de vragen die ik per mail naar ze heb afgevuurd te beantwoorden.

Band: Leash Eye    Album: Hard Truckin’ Rock   uitgekomen via: Metal Mind Production, Bertus   internet/info: www.leasheye.pl

 

Aardschok: Ik heb de andere twee albums van de band nooit gehoord. Dit is mijn eerste ‘ontmoeting’ met de band en de muziek. Na het beluisteren van “Hard Truckin’ Rock was ik zeer onder de indruk en verrast. Het album gaat lekker vet tekeer, het heeft een goede ‘ drive’ en het klinkt allemaal lekker verfrissend. Kun je iets vertellen over het nieuwe album. Over de produktie, hoe het album is ontvangen door de muziek pers en de fans die er toch, vooral Polen in grote schare zijn.

Sebb: Okay, het lijkt erop dat je een groot deel van de geschiedenis van de band hebt gemist. Met Hard Truckin’ Rock hebben we besloten om het op dezelfde manier aan te gaan pakken als op de voorgaande releases. Dezelfde studio en producer. En ik denk dat we voor ons nieuwe album ook precies dezelfde weg zullen gaan bewandelen. Heinrich (Vesania, ex Decapitated en ex Rootwater) is een zeer getalenteerde persoon in de vorm van het ontwikkelen van een bepaalde sound en hij daarbij een begenadigd goede producer. We zijn nogmaals gezegd zeer tevreden over zijn werk. De pers en de reviews van het album zijn hartverwarmend. Ik moet eerlijk zeggen dat ik erg verrast ben door wat de ‘journalisten’ over ons schrijven en de fans zoal over ons zeggen, in natuurlijk de positieve zin des woords..

Aardschok: Hoe omschrijven jullie de muziek van de band en welke andere bands zijn van invloed geweest op de leden van Leash Eye?

Sebb: Het zou teveel ruimte kosten om alle band namen te noemen die ons op enige wijze hebben beinvloed, of waar we zelf graag naar luisteren. Alle bandleden hebben een verschillende muzikale achtergrond. Marecki (bassist) is een blues en fusion liefhebber, terwijl Konar onze drummer van electronische muziek houdt. Voltan (keys) is heel erg weg van allerlei power metal  en prog-rock bands. Opath (gitarist) gaat volledig voor de ‘old school’ metal en ik ben een groot Lynyrd Skynyrd fan, trouwens Voltan is er ook erg gek op..We mixen al deze stijlen en ‘gooien’ daar een beetje Black Sabbath en Metallica bij en dat is het dan ook wel. We zijn geen ‘bende’ revolutionairen of zoiets. We zijn allemaal overtuigd dat de rock ‘n roll niet dood is en er valt wat dat betreft nog veel te doen. Het moet vooral dus niet te moeilijk worden allemaal. Het gaat om de muziek en dat vooral hard, luid en duidelijk.

Opath: Om het zo te zeggen; zoals de titel van het album doet vermoeden; het zegt eigenlijk alles over de muziek en wat we te vertellen hebben; geen gerotzooi, maar: Hard Truckin’ Rock. Dat betekend Hardrock met invloeden van Stoner Rock, Southern Rock en een portie Heavy Metal.

Aardschok: Zijn jullie trouwens op dit moment op tournee, spelen jullie in Europa, of hebben jullie plannen om op te gaan rreden in Duitsland of Nederland?

Sebb: We zouden graag willen. Om het gewoonweg zo te zeggen; touren op grote schaal internationaal is gwoonweg onmogelijk. Dat komt vooral door het financiele gedeelte van zo’n operatie. We hebben ook allemaal een ‘gewone’ baan om in ons levensonderhoudt te voorzien. Maar als je ons wilt uitnodigen, nemen we dit met beiode handen aan en doen we ons best om een portie lekkere Rock ‘n Roll neer te zetten in een bar of zaal ergens in het land.

Opath: We zijn bezig met het plannen van een tour door Polen, dat begin Januari van start zou moeten gaan tot ongeveer eind April 2014.Met hier en daar natuurlijk wat ruimte ertussen natuurlijk. Het verhaal om ook buiten Polen op te treden is vooral als reeds gezegd een financieel aspect, maar misschien kunnen we hier en daar een keer een paar concerten geven. Maar een Europese tour met 10-15 shows is bijna uitgesloten.

Aardschok: Door de jaren heen hebben jullie oa. samengewerkt met leden van: Riverside en Behemoth en hebben jullie opgetreden met Motorhead en Iron Maiden. Hoe hebben jullie dit ervaren als band zijnde en wat zijn jullie plannen, ideeen, of dromen voor de nabije toekomst?

Opath: We kenden de jongens van Riverside reeds voordat ze ‘bekend’ werden. We kennen Orion van Behemoth reeds voordat hij bij de band kwam. Het was daarom geen enkel probleem om ze te srtrikken om wat samen te gaan doen. Michal Lapaj (Riverside) nam 3 nummers op met het Hammond Orgel op onze eerste cd getiteld: V.E.N.I.) en Orion van Behemoth was co-producer voor de tweede cd: V.I.D.I. Als je op podia staat zoals Wacken of Sonisphere waar de grootste hardrock en metal bands optreden is dat een zeer mooie ervaring. Dus zijn we aan het kijken of we in de toekomst meer van dit soort ervaring op te doen. We gaan zien wat de toekomst in petto heeft voor ons.

Aardschok: Hebben jullie nog een laatste woord voor de lezers van de Aardschok?

Ja, groeten aan alle rock en metal fans. Het is mooi dat jullie er zijn. Neem eens de tijd om onze muziek te beluisteren en kijk eens op onze facebook pagina of kijk eens op de website van de band of bezoek Youtube en bekijk live shows van de band of video-clips. Een goede indruk van de band zie je op Youtube onder deze link: http://www.youtube.com/watch?v=2HF3wrY9_W4

Gegroet, Acidos