Effe luisteren April 2014

 

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • Voormalig KILLSWITCH ENGAGE-zanger HOWARD JONES keert binnenkort terug met zijn eigen band: DEVIL YOU KNOW. Van het debuutalbum, waarop ALL SHALL PERISH-gitarist FRANCESCO ARTUSATO een grote rol speelt, is „Seven Years Alone” te beluisteren. The Beauty Of Destruction’ verschijnt 25 april. www.facebook.com/devilyouknow
 • Op het YouTube-account van Napalm Records vind je een lyric-video van Delain’s „Your Body Is A Battleground”, een van de nieuwe songs van ‘The Human Contradition’. (www.youtube.com/user/napalmrecords). Kijk je verder op die pagina, dan kom je een preview tegen van het album. In die video zijn snippets te horen van elk nieuw nummer.
 • Op de Soundcloud van Nuclear Blast zijn nieuwe songs te streamen van onder meer Sonata Arctica’s ‘Pariah’s Child’ („The Wolves Die Young”), Lost Society’s ‘Terror Hungry’ („Lethal Pleasure”), Carnifex’ ‘Die Without Hope’ („Dragged In The Grave”), en TUOMAS HOLOPAINEN’s ‘Music Inspired By The Life And Times Of Scrooge’ („A Lifetime Of Adventure”). https://soundcloud.com/nuclearblastrecords
 • De hardrockgroep TESLA uit Californië zit in de studio om ‘Simplicity’ op te nemen, de opvolger van ‘Twisted Wires And The Acoustic Sessions’ uit 2011. Er zullen acht of negen nieuwe nummers op komen te staan. Eén daarvan, „Taste My Pain”, kun je alvast beluisteren. www.blabbermouth.net/news/tesla-new-album-title-revealed

FF KIJKEN

 • Op het YouTube-kanaal van Frontiers is een nieuwe song van WINGER te horen: „Rat Race”. Hun nieuwe plaat ‘Better Days Comin’ zal op 18 april verschijnen. www.youtube.com/user/frontiersrecords
 • Benieuwd naar de samenwerking tussen bassist DUG PINNICK, gitarist GEORGE LYNCH en drummer RAY LUZIER? Of ook wel: KXM (genoemd naar de prominente letters uit de bandnamen van Korn, King’s X en Lynch Mob). Via de pagina van platenmaatschappij www.ratpakrecordsamerica.com/kxm is de hele plaat al te streamen.
 • STRYPER-frontman MICHAEL SWEET blijft naast zijn eigen band druk met zijn solocarrière. Behalve een autobiografie (‘Honestly’) heeft hij ook zijn zevende soloplaat klaar: ‘I’m Not Your Suicide’. De aanstekelijke titeltrack is op zijn website te bekijken. www.michaelsweet.com
 • JOHN WESLEY’s video voor „Disconnect”, de titeltrack van zijn soloplaat die deze maand brons scoort in de soundcheck, is op de website van de gitarist band te bewonderen. www.john-wesley.com
 • Zanger NIC MAEDER heeft zijn tweede album met GOTT­HARD gemaakt: ‘Bang!’. Minstens zo’n knaller is de track waarvan de Zwitsers een video schoten: „Feel What I Feel”. www.gotthard.com
 • MUNICIPAL WASTE-gitarist RYAN WASTE heeft zijn eigen metal-talkshow gelanceerd: ‘Living Fast’. In de eerste aflevering is John Gallagher van Raven te gast. De mannen blikken terug op Ravens carrière, duiken in platenarchieven, ouwehoeren wat, bekijken oud livemateriaal en doen nog veel meer. www.youtube.com/user/livingfastvideocast
 • TAYLOR MOMSEN, de zangeres van THE PRETTY RECKLESS, ging niet alleen uit de kleren voor het artwork van het nieuwe album ‘Going To Hell’, maar ook voor de video van „Heaven Knows”. De clip is op het YouTube-kanaal van de band te bewonderen en de video voor de titeltrack en opener van de plaat staat op de bandsite. www.goingtohell.me www.youtube.com/user/prettyrecklessvevo

FF DOWNLOADEN

 • SAVAGE MESSIAH leverde onlangs met ‘The Fateful Dark’ een uitstekende vierde plaat af in het straatje van METALLICA, IRON MAIDEN en JUDAS PRIEST. Het derde album ‘Plague Conscience’ was ook al een knap staaltje melodieuze thrash metal. Het sympathieke kwartet heeft besloten om deze in zijn geheel weg te geven. Te downloaden via: http://bit.ly/1pUsKqI