Effe luisteren Mei 2014

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • Het uit Kentucky afkomstige Black Stone Cherry heeft met ‘Magic Mountain’ zojuist een erg kleurrijk album afgeleverd. Het lijkt overal in te reflecteren; in het artwork, in de titels („Fiesta Del Fuega”) en zelfs in de tekstvideo die op hun website staat. www.blackstonecherry.com/magicmountain
 • De mannen van ENTOMBED (zanger LARS GORAN PETROV en gitarist VICTOR BRANDT) hebben met leden van NeCROPHOBIC (bassist ALEX FRIBERG en gitarist FREDRIK FOLKLARE) de death metalgroep FIREBORN opgericht. Het gezelschap werkt aan zijn debuut. Een tweetal demo’s hoor je via de volgende link: soundcloud.com/alexander-friberg-2
 • Het Amerikaanse doomcollectief The Skull – met Trouble’s Eric Wagner, RoN Holzner, Jeff Olson en Chuck Robinson – laat ons via de SoundCloud van platenmaatschappij Tee Pee „Sometime Yesterday Mourning” en „The Last Judgement” horen. www.soundcloud.com/tee-pee-records
 • SEVENDUST dook de studio in voor de akoestische plaat ‘Time Travelers & Bonfires’, dat keurig verdeeld is in zes oude en zes nieuwe songs. Via onderstaande link geven de heren ons iets van beide, het oudste nummer van de band: „Black” en één nieuwe track: „The Wait”. www.soundcloud.com/sevendust
 • Het heeft bijna vijf jaar geduurd, maar Fu Manchu komt weer met nieuw werk. Eind april verschijnt ‘Gigatoid’ en er zou later dit jaar nog een album verschijnen, ware het niet dat de band dat niet wil uitbrengen omdat er rond die tijd een andere release komt, vanwege het 25-jarige bestaan van de band. Op de website is de nieuwe song „Anxiety Reducer” te beluisteren. www.fu-manchu.com
 • Opeens was-ie er, de nieuwe Wolfmother. En helemaal gratis en voor niks te streamen ook! We zullen daarom maar niet moeilijk doen over het feit dat „I Ain’t Got No” een regelrechte kopie van het Stones-nummer „Satisfaction” is. Luister ‘New Crown’ in zijn geheel via www.wolfmother.com.
 • Insomnium levert met ‘Shadows Of The Dying Sun’ wederom een knap en sfeervol staaltje melodieuze metal af. Op de mediasectie van hun website treft je naast luistersamples ook videoclips en zelfs gitaartablatuur aan. www.insomnium.net/media/audio-video
 • Superzanger Csaba Zvekan en supershredder Joe Stump klinken in hun band EXORCISM alsof het HEAVEN AND HELL met DIO en ZAKK WYLDE betreft. Luister op www.exorcism13.com/new-song-zero-g naar „Zero G”.
 • Prong heeft een nieuwe plaat, maar op het internet is er geen spoor van videoclips, luisterlinks, studioreports en dergelijke zaken. De website wordt ook niet echt bijgehouden, maar het siert de mannen wel dat op de Bandcamp-pagina een volledige liveplaat (opgenomen in een studio) met zeventien nummers te beluisteren is: ‘Unleased In The West – Live In Berlin’. prong.bandcamp.com
 • KK KIJKEN!
 • DELAIN was een maandje te vroeg met het uitbrengen van ‘The Human Contradiction’, anders had CHARLOTTE WESSELS zich ook bij de dames op de cover mogen voegen. Gelukkig is er nu een visueel zeer fraaie video verschenen van „Stardust”. Bekijk de videoclip via www.delain.nl
 • Er vonden een aantal opmerkelijke samenwerkingen plaats. Zo speelde bassist DUFF MCKAGAN vijf shows met Guns N’ Roses en zijn oude bandmaat AXL Rose, terwijl SLASH het podium opging met AEROSMITH. Het staat allemaal online. YouTube-zoektermen: Guns N’ Roses Argentina/Aerosmith Slash
 • Het powertrio van Pet The Preacher verrast deze maand met een rauwe maar transparante mix van rock-’n-roll, blues en stoner. De groep debuteert op Napalm, dat veel vertrouwen heeft in de Deense belofte. Daarom mochten de heren een mooie video opnemen voor „Remains”. Bekijk dat nummer op de YouTube-account van hun broodheer. www.youtube.com/user/napalmrecords
 • Op het in juni te verschijnen album ‘War Eternal’ van Arch Enemy is frontvrouw ANGELA GOSSOW niet meer van de partij. Ze doet een stapje terug (zwanger?) en is vervangen door ALISSA WHITE-GLUZ, die we kennen van THE AGONIST en de liveshows van KAMELOT. De paarsgelokte zangeres is te zien in de video van de titeltrack. Surf naar www.archenemy.net om die te bekijken.
 • Op het YouTube-kanaal van Nuclear Blast zijn de nieuwste clips en nummers te vinden van EDGUY („Love Tyger”), Anti-Mortem („100% Pure Ameri­can Rage”), Devil You Know („Seven Years Alone”), Killer Be Killed („Wings Of Feather And Wax” en „Face Down”), Carnifex („Dark Days”) en Bury Tomorrow („Man On Fire”). www.youtube.com/user/nuclearblasteurope
 • Joe Bonawie? In mei presenteren BLACK COUNTRY COMMUNION’s zanger/ bassist GLENN HUGHES en drummer JASON BONHAM het titelloze debuut van hun nieuwe band CALIFORNIA BREED. De heren gaan vergezeld van de jonge gitarist ANDREW WATT, een kruising van JIMI HENDRIX en LENNY KRAVITZ. Bekijk alvast de videoclip van „Sweet Tea” op www.californiabreed.com.