Effe luisteren Juni 2014

 

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • De eerste single ”High Road“ van Mastodon’s nieuwe album ‘Once More ‘Round The Sun’ is er eentje tegen wil en dank, want de song lekte per ongeluk, waarna de platenmaatschappij adequaat ingreep door er een videootje bij te maken. www.mastodonrocks.com/preorder
 • De hardrockers van Diggeth werken hard aan de opvolger van ‘21st Century Nomad’, die rond september zal verschijnen. Om het wachten te verzachten hebben de mannen alvast een video opgenomen voor ”Heart Rocker“. www.youtube.com/user/diggeth1
 • Het nieuwe album ‘Redeemer Of Souls’ van JUDAS PRIEST verschijnt 11 juli, en wordt voorafgegaan door de titeltrack. Het nummer is via onderstaande link te beluisteren. Daar staat ook een tracklist en je kunt er de plaat bestellen. www.judaspriest.com/redeemer-of-souls
 • Massacre Records heeft een Spotify-account aangemaakt, waar je naar nummers van bands op dat label kan luisteren. Surf daarvoor naar: http://open.spotify.com/user/massacrerecords
 • ”You Can’t Stop Me“ was een van de laatste teksten die de overleden MITCH LUCKER van suICIDE SILENCE schreef. De deathcoregroep meldt zich nu weer met het gelijknamige album en Hernan Hermida van ALL SHALL PERISH als Luckers vervanger. Benieuwd hoe de doorstart klinkt? Op de bandwebsite is ”Cease To Excist“ alvast te beluisteren. www.suicidesilence.net
 • Zanger ERIC WAGNER, drummer JEFF OLSON en bassist RON HOLZNER, oftewel drievijfde van het klassieke Trouble, hebben twee nummers van hun band the skull online gezet, ”Sometime Yesterday Morning“ en ”The Last Judgement“. Op deze pagina, van Tee Pee, zijn nog veel andere nummers te horen, waaronder enkele van Earthless en the Atomic Bitchway. https://soundcloud.com/tee-pee-records
 • De heavy metalband FOZZY van zanger en voormalig worstelaar CHRIS JERICHO en STUCK MOJO-gitarist RICH WARD flirt op de nieuwe song ”Lights Go Out“ met industrialachtige elementen. Dat belooft nog wat voor het aankomende album dat eveneens ‘Lights Go Out’ zal gaan heten. Bekijk de tekstvideo via onderstaande link. http://loudwire.com/fozzy-lights-go-out-exclusive-lyric-video-premiere

FF DOWNLOADEN

 • Het Belgische HELL CITY, vorig jaar een van de hoogtepunten op Dokk’em Open Air, heeft een mooie videoclip geschoten bij het pakkende ”Ice Cold Rage“, die op de frontpage van de bandwebsite staat, maar als je doorklikt kun je het nummer ook gratis downloaden. www.hellcity.be
 • De Schotse rockband FLOOD OF RED komt op 30 juni met het tweede album ‘Throw’, waarvan de track ”Lashes“ al te downloaden is. Zanger Jordan Spiers vind ”Lashes“ de juiste keuze omdat het een mix is van wat de CD te bieden heeft. www.superballmusic/specials/for

FF KIJKEN

 • LACUNA COIL heeft een video bij het nummer ”I Forgive (But I Won’t Forget Your Name)“ van ‘Broken Crown Halo’, waarin CRISTINA SCABBIA letterlijk en figuurlijk spelletjes speelt. http://smarturl.it/iforgiveVIDEO
 • De groep EVe’s Fall uit Delft, met zangeres LIESBETH CORDIA, heeft een uitstekend debuut afgeleverd met ‘From Here On’ en gooit er nu een clip tegenaan om zich in de kijker te spelen. Bekijk ”No Compassion“ via www.youtube.com/uses/evesfallband of surf naar www.evesfall.nl.
 • Bloed, onverstaanbare grafrochels, functioneel naakt: de grinders van Rectal Smegma hebben een smakelijke videoclip ingeblikt van het onweerstaanbare ”Genophobia“, te bekijken via: www.youtube.com/user/herrierecordsinc
 • De technische death metalgroep ALLEGAEON neemt in de nieuwe clip ”1,618“ diverse subgenres van heavy metal op de hak (black, thrash, viking, metalcore). Dat belooft wat voor de nieuwe plaat ‘Elements Of Infinity’. www.metalinjection.net/video/allegaeon-1-618-hilarious-new-music-video
 • ”Open My Eyes“ is de videoclip bij RIVAL\u2008SONS’ nieuwe plaat ‘Great Western Valkyrie’, het vierde topalbum van de mannen uit Long Beach. Geen flauw idee wat dat fluoriserende goedje op het gezicht van zanger JAY BUCHANAN is, maar apart is het zeker. www.rivalsons.com/video