Effe luisteren Juli 2014

 

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • Voormalig ARCH ENEMY-gitarist CHRISTOPHER AMOTT heeft zijn band ARMAGEDDON nieuw leven ingeblazen. Tussen 1997 en 2002 bracht hij daarmee drie uitstekende langspelers uit. De bezetting is, op Amott na, geheel nieuw: bassiste SARA CLAUDIUS, drummer Márton VERESS, gitarist JOEY CONCEPCION en zanger MATT HALLQUIST. ‘Captivity & Devourment’ verschijnt later dit jaar. De titeltrack is een keihard death metalnummer www.youtube.com/watch?v=6c02R3FsREE
 • Vier jaar na ‘The Oracle’ keert GODSMACK terug. In die tijd is er veel gebeurd. Onder meer een bijna-break up, volgens zanger SULLY ERNA. De band gaat in augustus op toer en als alles volgens plan verloopt ligt het nieuwe ‘1000hp’ dan in de schappen. Luister naar het titelnummer via www.godsmack.com
 • Het Belgische kwintet TROUBLE AGENCY, een mix van thrash en hardcore, is winnaar van de Wacken Metal Battle. De groep bestaat sinds 1993 en bracht drie demo’s, een EP en een elpee uit, ‘Money­crazy’ in 2006. Luister naar nummers als „My Dream Incarnate”, „Your Paradise Will Burn” en „Stop The World” op hun website. www.troubleagency.be
 • SKID ROW, de ‘youth gone wild’, herdoopt zich met de nieuwe re­lease tot de verdoemden. Het nummer „We Are The Damned” is online gezet. Het komt van de EP met een buitengewoon lange naam: ‘Rise Of The Damnation Army – United World Rebellion: Chapter Two’, dat op 5 augustus zal verschijnen. Daar zullen ook de covers „Sheer Heart Attack”, van Queen en „Rats In The Cellar” van Aerosmith, op staan. www.facebook.com/ officialskidrow
 • Het nieuwe studio­album van OPETH, ‘Pale Com­mu­ni­on’ getiteld, is onlangs uitgesteld tot 26 augustus. Voor nu moeten we ons dus tevreden stellen met de geluiden van de track „Cusp Of Eter­nity”, die te beluis­teren is via www.opeth.com.

FF DOWNLOADEN

 • De metalformatie KOMAH, met PRO PAIN’s drummer Jonas Sanders in de gelederen, heeft twee gratis downloads voor ons in petto: „King Of Raptors” en „Breaking Horns”. Deze nummers van ‘Between Vice And Virtue’ werden in Antwerpen opgenomen tijdens de show met TRIVIUM. De band staat binnenkort nog op Antwerp Metal Fest (12 juli) en Biesenrock (1 augustus). www.eigenbeheer.be/komah

FF KIJKEN

 • Bekijk hier de trailer voor de geslaagde film over ALICE COO­PER, ‘Super Duper Alice Cooper’. De DVD en Blu-ray zijn reeds verschenen. www.superduperalicecooper.com
 • MAX CAVALERA (SOULFLY), TROY SANDERS (MASTODON), GREG PUCIATO (THE DILLINGER ESCAPE PLAN) en DAVE ELITCH (MARS VOLTA) zijn KILLER BE KILLED. De clip van „Wings Of Feather And Wax” komt van het debuut. www.killerbekilled.com/video
 • Voor de nieuwe clips van CROWBAR („Walk With Knowledge Wise­ly”), Arch Enemy („You Will Know My Name”), VALLENFYRE („Splin­ters”) en Gus G. („Eyes Wide Open”) en meer, zoals interviews en dergelijke, surf je naar www.youtube.com/user/CenturyMedia/videos
 • HELLYEAH komt op het vierde album ‘Blood For Blood’ hongerig en gedreven voor de dag. De heren schoten van de titeltrack „Sangre Por Sangre” een video. Op basgitaar zien we het nieuwe gezicht KYLE SANDERS. www.hellyeahband.com
 • ICE-T en BODY COUNT zijn terug met hun vierde album ‘Manslaughter’. Tekstueel zit de rapper annex acteur weer op zijn vertrouwde niveau, getuige de smakelijke tekst van de eerste video, „Talk Shit, Get Shot”. Op gitaar zien we JUAN GARCIA van AGENT STEEL en op bas VINCE DENNIS van STEEL PROPHET. Ook „Bitch In The Pit” is hier te beluisteren: www.facebook.com/bodycountofficial ISEBASTIAN BACH speelt in films, series en musicals, maar hij heeft nog veel meer gezichten. In de liveshow ‘Sing Your Face Off’, waar arties­ten een makeover krijgen om op hun helden te lijken, Stapt hij het podium op als respectievelijk LADY GAGA („Bad Romance”), WILLIE NELSON („Always On My Mind”), FREDDIE MERCURY („We Are The Champions”) en ADAm LEVINE („Moves Like Jagger”). YouTube-zoekterm: Sebastian Bach, Sing Your Face Off
 • In de videoclip van MASTODON’s „High Road” lijkt het erop dat de band zich heeft laten inspireren door RED FANG’s „Prehistoric Dog” (met Larpers dus), met als verschil dat er naast veel verklede nerds ook (een klein beetje) vrouwelijk schoon te zien is. Chi­mes At Mid­night” is inmiddels ook al te beluisteren. www.mastodonrocks.com
 • JOE BONAMASSA opende dit jaar het bal voor de hardrockfans op Pink­pop. Heb je het optreden gemist? Geen probleem. De gitarist heeft het hele optreden op zijn website staan. http://jbonamassa.com/features/2014/pinkpop-festival-vow-special
 • STEEL PROPHET is na tien jaar terug met ‘Omniscient’. Bekijk de video voor het nummer „666 Is Everywhere (The Heavy Metal Blues)” op www.facebook.com/SteelProphet