Effe luisteren Oktober 2014

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • JORN LANDE en RUSSELL ALLEN komen binnenkort met hun vierde album, ‘The Great Divide’, dat vreemd genoeg door TIMO TOLKKI is geschrev­en. Luister hier alvast naar „Come Dream With Me”. soundcloud.com/frontiersrecords/come-dream-with-me/s-k7ZzA
 • A Dark Line is een Nederlandse hardrockband die de Amerikaanse producer BRETT HESTLA (Dark New Day, Creed) meteen maar als zanger heeft gestrikt. Het gezelschap werkt momenteel aan een debuut-EP. Houd de Facebookpagina in de gaten voor de ontwik­keling en luister en bekijk alvast enkele fragmenten. www.facebook.com/adarklineofficial
 • SLIPKNOT heeft het vijfde album ‘.5: The Gray Chapter’ in kannen en kruIken. Het is nog onduidelijk wie de plaats van de overleden bassist Paul Gray en de vertrokken drummer Joey Jordison hebben ingenomen. Het zal 21 oktober helder zijn, wanneer het album verschijnt. Eerder al werd „The Negative One” vrijgegeven, nu is er ook „The Devil In I”. Hier te beluisteren: www.facebook.com/slipknot
 • SIXX: A.M., de band van MÖtley CrÜe’s Nikki Sixx, met zanger en producer JAMES MICHAEL en Guns N’ Roses-gitarist DJ ASHBA, heeft de hoogtepunten van het nieuwe, derde album ‘Modern Vintage’ op zijn website te luister gezet. www.sixxammusic.com
 • In de bijna originele bezetting – alleen gitarist SEAn Blosl doet niet meer mee – meldt SANCTUARY zich terug. De openingstrack „Arise And Purify” van het comebackalbum ‘The Year The Sun Died’ legt de kaarten meteen op tafel: dit is nog steeds dezelfde band met dezelfde kwaliteiten. www.facebook.com/sanctuaryfans

FF KIJKEN

 • Voor het eerst in vijf jaar verschijnt er een nieuw Obituary-album: ‘Inked In Blood’. „Visions In My head”, „Violence” en de titeltrack zijn de eerste die de death metalmeesters rond de gebroeders John (zang) en Donald (drums) Tardy laten horen. Bloedende oren krijg je via de link: www.dailymotion.com/video/x247ud3_obituary-inked-in-blood-album-trailer_music
 • Onlangs zond NPO 2 de Omrop Fryslân-documentaire ‘Hoe’t Metallica De Westereen op ‘e kop sette’ uit. Filmmaker DOUWE TALMA blikt hierin met Lars Ulrich, Kirk Hammett en andere betrokkenen terug op de eerste Europese headlineshow van Metallica op 9 juni 1984 in het Friese Zwaagwesteinde. Inmiddels zagen al ruim 65.000 internetgebuikers de docu. http://youtu.be/6uk8nVfkxBE
 • De babes van Crucified Barbara hebben voor het vierde album ‘In The Red’ een video geschoten voor „To Kill A Man”. Het gaat over de woede die de dames voelen als ze horen over mannen die vrouwen misbruiken en verkrachten. www.youtube.com/watch?v=YoUBd6aTJMg
 • Dat KAMELOT en Nederland een goed huwelijk hebben bewijzen de vele goedbezochte concerten. Als ultiem bewijs geldt dan als zo’n topband zijn videoclip in de 013 schiet. „Falling Like The Fahrenheit” van het laatste album ‘Silverthorn’ bekijk je op www.kamelot.com.
 • SEPULTURA is in eigen land ongekend populair. Niet gek dus dat de nieuwe DVD ‘Sepultura And Les Tam­bours Du Bronx: Metal Veins’ tijdens Rock In Rio werd gefilmd. De ‘Tambours Du Bronx’, een grote percussiegroep die op 225-liter-vaten speelt terwijl het zweet alle kanten opspat, maakt het kijken zeer de moeite waard. De beelden zijn intens! Bekijk „Territory” via www.revolvermag.com/news/sepultura-premiere-new-territory-live-video.html.
 • Bekijk via onderstaande link de nieuwe lyricvideo van Scar Symmetry voor „Limits To Infinity”. De band komt in oktober op de proppen met het eerste deel van een groots concept dat drie albums omspant. www.facebook.com/scarsymmetry
 • Met de teruggekeerde Henrik Danhage (gitaar) en Jonas Ekdahl (drums) komt Evergrey met wat hun duurste videoclip ooit lijkt. In „Kings Of Errors” staat de band weg te waaien op een honderd meter hoog plateau. Naar verluidt werden er tien volledige opnamedagen in deze zeven minuten durende productie gestoken. www.evergrey.net
 • In de nieuwe RED FANG-video „The Meadows” zien we hoe de lolbroeken zich volvreten met mosselen, pizza’s, maiskolven, garnalen en meer. Een beetje vreemd, maar wel lekker. www.redfang.net

FF DOWNLOADEN

 • TODD LA TORRE en GLEN DROVER hebben samen het nummer „Dis­cordia” opgenomen. Ze hebben het via de bekende digitale kanalen uitgebracht. Wie op YouTube beide namen intikt krijgt alvast de teaser te zien.