Effe luisteren Maart 2015

 

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

  • JORN LANDE bracht samen met Trond Holter (Wig Wam) onder de naam DRACULA met ‘Swing Of Death’ weer eens een écht goed album uit. Daarvan hebben de mannen nu een lyicvideo gemaakt bij een van de prijsnummers van het album, „Queen Of The Dead”. www.youtube.com/user/FrontiersRecords
  • In mei verschijnt het debuut ‘We Are All Aliens’ van MORFINE MACHINE, een spacemetalgroep rondom Patrick Harreman, Martijn Horsten en Roderik Voshol. De productie komt van The Gathering’s René Rutten en gastbijdragen zijn er van Pestilence’s Patrick Mameli en de synthmeester Rob Papen. Beluister de albumpromo via de onderstaande link. www.soundcloud.com/morfine-machine
  • Het is de Franse band ANTHROPIA gelukt om Arjen Lucassen en Edu Falaschi (Almah) te strikken voor het nummer „Crawling Chaos”, dat op het album ‘Non Euclidean Spa­ces’ staat, een plaat die gefinancierd wordt door een Kickstarter-campagne. Luister het nummer alvast op hun Facebookpagina, waar ook „Silver Twilight Lodge” al online staat. www.facebook.com/anthropiametal

FF KIJKEN

  • Het Canadese THE AGONIST wil zijn nieuwe zangeres Vicky Psarakis het liefst zo goed mogelijk aan het publiek presenteren. Dat lukt met het album ‘Eye Of Providence’ al prima, Maar de band heeft er ook meteen drie videoclips tegenaan gegooid van de tracks: „Gates Of Horn And Ivory”, „My Witness, Your Victim” en „A Gentle Disease”. www.facebook.com/TheAgonistOfficial
  • HALESTORM zou met hun binnenkort te verschijnen album ‘Into The Wild Life’ zomaar eens definitief kunnen doorbreken in Europa. Luister alvast naar het nummer „Apocalyptic” op hun website www.halestormrocks.com.
  • Van MOTOR SISTER’s debuutalbum ‘Ride’, waarop onder meer Anthrax’ Scott Ian meedoet, staat zowel de openingstrack „This Song Reminds Me Of You” als ook een tien minuten durende clip met interviews uit de studio online. www.metalblade.com/motorsister
  • Op het YouTube-kanaal van SPV staat de videoclip voor „Hellion Rising” van HIRAX’ laatste album ‘Immortal Legacy’. Katon W. De Pena laat horen dat zijn zang nog altijd even krachtig klinkt. En let ook op de drummer Mike Vega, die op de achtergrond, zonder drumstel, onverstoorbaar staat te headbangen. De band heeft België en Nederland overigens net verlaten, maar komt eind juli terug voor Stonehenge en een show in Oosteinde. www.youtube.com/user/spv
  • Gitarist en producer Adam D. van KILLSWITCH ENGAGE is in de Amerika immens populaire televisieshow ‘The Price Is Right’ ruim in de prijzen gevallen. Hij liep naar buiten met twee auto’s en 50.000 dollar. Cattle Decapitation’s zanger Travis Ryan was er ook bij, je kan hem zien headbangen in het publiek. YouTube-zoekterm: Price Is Right, Adam D.
  • Toto komt, met de teruggekeerde bassist David Hungate en zanger Joseph Williams, binnenkort met het eerste album sinds negen jaar: ‘Toto XIV’. Zowel de video voor „Orphan” als een lange trailer, met interviews, staat al online. Gitarist Steve Lukather en zijn mannen komen op 30 mei naar de Amsterdamse Ziggo Dome. YouTube-zoektermen: Toto, Orphan, Toto XIV Trailer