Effe Luisteren Juni 2015

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF KIJKEN

 • De Ierse pagan metalband PRIMORDIAL heeft een filmpje van „Wield Lightning To Split The Sun” online gezet. Het nummer afkomstig van ‘Where Greater Men Have Fallen’ bevat beelden die geschoten zijn tijdens het Sonnen­wende-festival in Oostenrijk en op het Blastfest in het Noorse Bergen. Op 20 juni speelt de band op Graspop. YouTube-zoekterm: Primordial Wield Lightning To Split The Sun
 • Uit Melbourne komt de grind metalband KING PARROT. Zanger Matt Young produceerde de clip voor de albumtrack „Like A Rat” en kreeg zelfs PHIL ANSELMO, de producent van hun tweede album ‘Dead Set’ zo ver om in de clip mee te spelen. Young durfde zijn idee niet direct aan Anselmo voor te leggen. Uiteindelijk benaderde hij hem niet mondeling, maar via een e-mail, terwijl ze naast elkaar in dezelfde kamer zaten! YouTube-zoekterm: King Parrot Like A Rat
 • STREAM OF PASSION heeft een video van „Monster” online gezet. De track is afkomstig van het vierde album ‘A War Of Our Own’. YouTube-zoekterm: Stream Of Passion Monster
 • TWILIGHT FORCE was onlangs nog in ons land te bewonderen als support van SONATA ARCTICA. Op de single „Gates Of Glory” zingt Joakim Bro­dén van Sabaton mee. YouTube-zoekterm: Twilight Force Gates Of Glory
 • In juli verschijnt ‘Blessed & Possessed’, het nieuwe album van POWERWOLF. Wie alvast de tekst wil leren van de meezinger „Army Of The Night” kan naar YouTube-zoekterm: Powerwolf Army Of The Night
 • DELAIN heeft een nieuwe lyric-video gemaakt voor „Sing To Me”. Hierop is ook Marco Hietala van Nightwish te zien. Beide bands zijn begin mei van een gezamenlijke Amerikaanse toer thuisgekomen. Het eerste Delain-optreden in de buurt is op 30 oktober in de Biebob te Vosselaar. Nighwish speelt op 19 en 20 november in de HMH te Amsterdam. Het eerste concert is inmiddels uitverkocht. You Tube-zoekterm: Delain Marco Hietala Sing To Me
 • Santa Cruz toerde onlangs door Europa met Amaranthe ter support van hun titelloze album. Bij thuiskomst heeft de band een video geschoten van „My Remedy”, ook omdat het nummer gebruikt zal worden tijdens programma’s van de Amerikaanse sportzender ESPN. YouTube-zoekterm: Santa Cruz My Remedy
 • 16 oktober speelt KAMELOT in de 013 te Tilburg. De band heeft een video gemaakt van „In­som­nia”, afkomstig van het album ‘Haven’. YouTube zoek­term: Kamelot Veil Of Elysium
 • Vorig jaar verscheen het ARCH ENEMY-album ‘War Eternal’. Aangezien voormalig NEVERMORE-gitarist JEFF LOOMIS toen nog niet in de band zat, is er nu een 2015-versie van „Stolen Life” online gezet. De originele opnamen zijn aangevuld met solo’s van de nieuwe snarenplukker. De beelden zijn eerder dit jaar geschoten tijdens de Zuid-Amerikaanse toer in Chili. YouTube-zoekterm: Arch Enemy Stolen Life
 • 19 juni verschijnt het nieuwe LUCA TURILLI’S RHAPSODY-album ‘Pro­me­theus, Symphonia Ignis Divinus’. Op de digipackversie zingt Ales­sandro Conti een duet met Ralf Scheepers op de track „Thunder­steel”, een RIOT-cover. Van de albumtrack „Rosenkreuz (The Rose And The Cross)” is een lyric-video online gezet. YouTube-zoekterm: Luca Turilli’s Rhapsody Rosenkreuz
 • MASTIC SCUM heeft „Controlled Col­lapse” op YouTube gezet. Het nummer staat op het vijfde album ‘C T R L’. YouTube-zoekterm: Mastic Scum Controlled Collapse
 • Het Zweedse UNLEASHED heeft een clip van „Defenders Of Midgard” gemaakt. YouTube-zoekterm: Unleashed Defenders Of Midgard