EPIC METAL FEST OP 22 NOVEMBER

epic site

Nederland is een nieuw festival rijker. Op zondag 22 november lanceert de symfonische metalband EPICA de eerste editie van zijn eigen Epic Metal Fest in het Klokgebouw in Eindhoven. Epica, ELUVEITIE (CH), FEAR FACTORY (US), MOONSPELL (PT), DELAIN (NL) en PERIPHERY (US) zijn de eerste bevestigde acts; meer namen volgen spoedig. De voorverkoop start aanstaande vrijdag 5 juni om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Epic(a) mission statement
Gitarist-vocalist Mark Jansen is erg enthousiast over het nieuwe initiatief: „Wat kun je als band nog doen om jezelf te overtreffen na twaalf jaar toeren over de hele wereld met als een van de hoogtepunten een uitverkocht jubileumoptreden voor 4500 uitzinnige fans in het Klokgebouw in Eindhoven? Nou, over een antwoord hoefden we niet zo lang na te denken: een eigen festival organiseren waar bevriende artiesten optreden die we tijdens onze vele tournees wereldwijd hebben ontmoet. Een festival door Epica, met Epica en met een keur aan internationale topbands!”

Epic Metal Fest in Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven
Epica speelde al eerder in het monumentale Eindhovense Klokgebouw. In maart 2013 vierde de band er namelijk zijn tienjarig jubileum op epische wijze middels de spraakmakende Retrospect-show met een 70-koppig Hongaars koor & symfonie-orkest en met fraaie audiovisuele special effects. Retrospect trok 4500 bezoekers uit 40 verschillende landen en verkocht ruim op voorhand uit; de show werd daarna als Epica’s eerste officiële live-DVD/Blu-Ray uitgebracht.

Ook zangeres Simone Simons heeft enorm veel zin in Epica’s eigen festival: „Tijdens onze jubileumshow Retrospect in 2013 proefden  we de geweldige sfeer van het prachtige Klokgebouw en dat smaakte echt naar meer.  We hebben in onze carrière veel hoogtepunten beleefd en Epic Metal Fest gaat er ook weer een worden, dat weet ik zeker.”

Ticketverkoop start aanstaande vrijdag 5 juni om 10.00 uur
De voorverkoop van Epic Metal Fest begint aanstaande vrijdag 5 juni om 10.00 uur. Via Ticketmaster zijn er drie soorten tickets te koop (prijzen exclusief servicekosten):
– Reguliere E-ticket € 40,-
– Early Bird Ticket bundle [= ticket plus een exclusief festival T-shirt] € 50,- (tot woensdag 1 juli)
– Reguliere Ticket bundle [= ticket plus een exclusief festival T-shirt]  € 55,- (vanaf woensdag 1 juli

Voor meer info over Epic Metal Fest: www.epicmetalfest.comwww.facebook.com/epicmetalfest en https://www.facebook.com/epica.