TIJDSCHEMA EPIC METAL FEST BEKEND!

epic-1

epic-2

 

Met nog een maand te gaan tot de eerste editie van Epic Metal Fest is zojuist het tijdschema bekend gemaakt. Dit gloednieuw festival wordt georganiseerd door de Nederlandse symfonische metalband EPICA op zondag 22 november in het Klokgebouw in Eindhoven op twee podia, genaamd Universe Stage en Storm Stage. De deuren gaan om 12.00 uur open en de eerste band (Scar Symmetry) staat vanaf 13.00 uur op het podium. Epica zelf sluit het evenement af met een show van twee uur (20.30-22.30 uur), voorlopig de laatste van de huidige Europese Quantum Enigma tournee.

 

Gitarist-vocalist Mark Jansen van Epica: “We zien er enorm naar uit om dit drukke en avontuurlijke jaar af te sluiten met een spraakmakende show op de eerste editie van ons eigen festival. Het is trouwens niet alleen de afsluiter van onze lopende Europese tournee; het is voorlopig ook de laatste kans om Epica in Nederland aan het werk te zien. In ieder geval tot ergens in het najaar van 2016. Onze plannen? In januari en februari gaan we weer naar Noord-Amerika en daarna nemen we de tijd om aan een nieuw album te gaan werken. Maar eerst dus nog knallen op Epic Metal Fest!”

 

In totaal spelen er negen bands op twee podia, te weten Epica, Eluveitie, Fear Factory, SepulturaMoonspell, Periphery, Delain, Scar Symmetry en Dagoba. Sepultura viert op Epic Metal Fest zijn dertigste verjaardag met een ‘greatest hits’-set, die als onderdeel van de huidige 30th Anniversary Tour een muzikale dwarsdoorsnede geeft van de turbulente geschiedenis van deze sympathieke band. Ook Fear Factory geeft een bijzondere show op het festival, namelijk een integrale uitvoering van het in 1995 uitgebrachte (tweede) album ‘Demanufacture’ – een mijlpaal in de geschiedenis van de industrial metal.

 

Via Ticketmaster zijn de volgende soorten tickets te koop (prijzen exclusief servicekosten):

– Reguliere E-ticket € 40,-

– Reguliere ticket bundle [= ticket + exclusief festival T-shirt]  € 55,-