GRASPOP LINEUP COMPLEET

GMM16 lineup 14-04SP

Het programma voor Graspop Metal Meeting 2016 is klaar! De laatste lading van 24 namen maakt de affiche compleet: The Winery Dogs, We Came as Romans, Rival Sons, Soilwork, Carach Angren, Enthroned, Municipal Waste, Secrets of the Moon, Bloodbound, Crobot, Beartooth, Kadavar, Collibus, The Shrine, Palisades, Bliksem, Primal Fear, Spoil Engine, Killer, Your Highness, Knives To A Gunfight, Bark, Fleddy Melculy en Reject The Sickness. Windhand en Devil You Know hebben jammer genoeg afgezegd. Het belooft weer een grandioos metalfeest te worden, daar op de Desselse hei.

Franky DSVD presents
Voor festivalgangers met een combiticket begint het feest al op donderdag 16 juni om 14 uur. De aftrap van #GMM16 is voor Franky De Smet-Van Damme. In naam van Red Bull presenteert de frontman van Channel Zero drie metalbeloftes van eigen bodem. En wees gerust dat KNIVES TO A GUNFIGHT, YOUR HIGHNESS en BARK alle registers zullen opentrekken om de Metal Dome in lichterlaaie te zetten.

Metalfans weten waarom
De Jupiler Stage opent op donderdag met REJECT THE SICKNESS, FLEDDY MELCULY, KILLER en SPOIL ENGINE. Tussen de optredens door treden op het Jupiler-terras de 12 beste worstelaars van Europa aan, waaronder Europees kampioen Kenzo Richards (NL) en Bernard Vandamme (B). Bring on the gladiators!
// Begin Module: Right Image with Content \\
Geen zin in een wrestling extravaganza? Even oversteken naar de overkant van de Metal Plaza, richting Marquee, alwaar  PRIMAL FEAR en DIRKSCHNEIDER het beste van zichzelf geven. Een straffe SURPRISE ACT sluit de donderdag af.

Klassiekers in de Classic 
Voor non-stop hardrock en classic hits en videoclips uit de jaren 70 tot 90 moet je in het Classic Rock Café zijn – dit jaar nog groter en gezelliger. Op donderdag rijgt GOE VUR IN DEN OTTO de zwaarste platen aan elkaar. Vrijdag is het de beurt aan cover-party-band LITTLE DEVIL ALLSTARS met een giga setlist aan epische classic rock hits. Op zaterdag brengt gitaarvirtuoos Marcel Coenen met zijn band SYSTEM PILOT legendarische hits uit lang vervlogen tijden. Zondag brengen de coverbands VAN HAGAR en PARRIS hulde aan Van Halen en Thin Lizzy.

Tickets & Info
Het gaat goed met de voorverkoop. Alle combi en zondag viptickets zijn ondertussen de deur uit, en ook de vakantiehuisjes in Sunparks zijn uitverkocht. Er is nog wel een beperkt aantal viptickets voor vrijdag en zaterdag beschikbaar. Ook bijna uitgeput: de voorraad Graspopmunten in voorverkoop. Wie nog munten aan € 2,50 wil aankopen, moet snel zijn (op het festivalterrein betaal je € 2,75 euro per munt).
 
Overnachten kan nog op Metal Town, in een festihut of festicabin, ofwel op je eigen staanplaats voor je mobilhome, caravan of tent. Maar haast je want de allerlaatste zijn nu in verkoop! Wie liever op de camping slaapt, kan zijn eigen tent meebrengen of een tent met luchtmatras huren.
 
Tickets voor Graspop Metal Meeting 2016 zijn uitsluitend te koop via proximusgoformusic.be of ticketmaster.be. Tickets die via andere kanalen gekocht worden, kunnen valse duplicaten zijn en  garanderen geen toegang tot het festival.  Alle informatie over de ticketverkoop: www.graspop.be/tickets.