EPICA VIERT DUIZENDSTE OPTREDEN

EPICA

14 april 2018 in Poppodium 013 Tilburg
Special guests o.a. Myrkur (DK) en Oceans Of Slumber (USA)
(meer bands worden spoedig aangekondigd)
–Early Bird-tickets a.s. zaterdag 4-11 on sale vanaf 10.00 uur–

Zaterdag 14 april 2018 markeert een nieuwe mijlpaal in de imposante carrière van EPICA. Die dag geeft ‘s lands grootste symfonische metalband in Poppodium 013 Tilburg zijn 1000e concert samen met een aantal special guests waarmee Epica een speciale relatie heeft, waaronder de veelbesproken Deense female fronted black metalband Myrkur en de populaire progressieve metalband Oceans Of Slumber uit de Verenigde Staten.
Meer bands worden spoedig aangekondigd.

Early Bird-tickets à € 35,- (+ servicekosten) voor dit bijzondere optreden (EPICA’s enige Nederlandse clubshow in 2018) zijn vanaf a.s. zaterdag 4-11 om 11:00 uur verkrijgbaar via deze ticketlink. Ook zijn er speciale bundles te koop met een gelimiteerd exclusief jubileum T-shirt.

Zangeres Simone Simons: “We hadden in 2002 nooit durven dromen dat we 16 jaar later ons 1000e concert zouden geven, samen met een groot aantal special guests. We zijn onze fans daarvoor zeer dankbaar en hebben onwijs veel zin om samen met hen deze bijzondere happening te vieren.”

Gitarist Mark Jansen voegt daar aan toe: “Ik herinner me nog heel goed onze eerste show in 013, als support van Anathema. Fast forward 16 jaar: ons 1000e concert, weer in 013 maar ditmaal wel als headliner en met te gekke bevriende bands. We gaan dit feest samen met onze trouwe fans, zonder wie we dit nooit hadden kunnen bereiken, flink vieren. We hopen ze in april volgend jaar te mogen begroeten in Tilburg.”

Sinds zijn oprichting in 2002 trad EPICA in meer dan 65 landen in alle continenten op voor meer dan een miljoen bezoekers. In die vijftien jaar zag het zestal door zijn vele tournees in Europa; Azië; Midden-, Zuid- en Noord-Amerika zijn fanschare jaarlijks flink toenemen, met als gevolg dat EPICA tegenwoordig in die contreien voor volle, veelal uitverkochte zalen staat. De Nederlandse top-DJ’s buiten beschouwing gelaten is geen enkele Nederlandse act, band of artiest momenteel internationaal zo succesvol als EPICA.

EPICA in vogelvlucht
De symfonische metalband rondom mezzo-sopraan Simone Simons groeide in vijftien jaar tijd uit tot een even populaire als gerespecteerde act van internationaal formaat met wereldwijd tienduizenden trouwe fans. EPICA’s albums (samen meer dan een miljoen verkochte exemplaren) piekten hoog in de album charts in onder anderen de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Groot-Britannië, Spanje, België en Nederland. Door de talloze internationale tournees sinds 2002 is EPICA nu een van ‘s lands allergrootste muzikale exportproducten en treedt op voor duizenden bezoekers per show (in februari dit jaar in het legendarische Le Zénith in Parijs bijvoorbeeld nog voor 6300 bezoekers).

TICKETS
Early Bird Tickets
On sale zaterdag 4-11 vanaf 11:00 uur via deze ticketlink.

** Losse tickets € 35,00 (+ servicekosten)
** Bundles (losse tickets + exclusief shirt) € 55,00 (+ servicekosten)