Stone Rock festival 2018 gaat niet door: Pennywise verhuist naar Hedon

Pennywise

Na 7 edities Stone Rock Festival komt er voorlopig een einde aan het legendarische rock festival in Dalfsen. De editie van 2018, met punkrock band Pennywise als headliner, zal om financiële redenen niet doorgaan.

Het Stone Rock festival is inmiddels een begrip in de wijde omgeving van Dalfsen. Tijdens succesvolle eerdere edities verwelkomde Stone Rock o.a. Guano Apes, De Staat, John Coffey, Memphis Maniacs, Singlefeestje,The Paceshifters en Peter Pan Speedrock. Echter, door het compleet onverwacht uitblijven van subsidie- en sponsorgelden dit jaar, is het helaas niet haalbaar om het festival te blijven organiseren. Afgelopen jaar zijn alle financiële reserves van het festival al aangesproken om de begroting sluitend te krijgen en de compleet onverwachte financiële klap die onlangs naar voren kwam maakt dat het voor deze editie een te groot risico wordt om het festival door te zetten. Ondanks de enorme bereidheid van veel sponsoren, bedrijven en crewleden ziet organisator Bas Schultz geen andere mogelijkheden dan de stekker er dit jaar uit te trekken. “Met pijn in het hart moeten we in ieder geval dit jaar afscheid nemen van het festival waar ik 7 jaar lang met al mijn energie en enorm veel plezier hard aan heb gebouwd.” Schultz beraadt zich samen met het bestuur op de mogelijkheden om in de toekomst weer terug te keren met een nieuw festival.

Pennywise in Hedon

Ondanks dat het festival niet doorgaat, zal de West Coast punkband Pennywise toch optreden in Nederland. Hedon zal op 7 juli 2018 de exclusieve show van Pennywise hosten. Bezoekers die al een kaartje voor Stone Rock 2018 hebben gekocht, hebben daarmee toegang tot deze show. Mensen die een refund op hun ticket willen kunnen dat via stonerock.nl regelen. Kaarten voor Pennywise in Hedon zijn via de website van Hedon te koop voor maar €23,50.