VINNIE PAUL ABBOTT OVERLEDEN

Vinnie Paul

Vinnie Paul Abbott is in zijn huis in Las Vegas op 54-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Hij richtte in 1981 samen met zijn broer ‘Diamond’ Darrell de band Gemini op, dat later werd omgedoopt in Pantera. Samen met hun vader Jerry Abbott brachten ze vier albums uit op hun eigen Metal Magic-label. Uit die periode is ‘Projects In The Jungle’ (1984) nog steeds een klassieker. Met de toetreding van zanger Phil Anselmo en een platencontract bij Atco kwam het succes met ‘Cowboys From Hell’ (1990) waarop de zwaar groovende metal zijn intrede deed. In 2003, na vijf succesvolle albums, viel de band uit elkaar en startten de broers de band Damageplan. Op toer ter ondersteuning van het debuutalbum ‘New Found Power’ werd gitarist ‘Dimebag’ Darrell op 8 december 2004 op het podium doodgeschoten. In 2006 begon Vinnie Paul samen met Damageplan-bassist Bob Zilla en leden van Mudvayne en Nothingface de ‘super groep’ Hellyeah waarmee hij vijf albums uitbracht.

 

Een reactie van platenmaatschappij Eleven Seven:

‘Vinnie Paul Abbott wasn’t just a drummer, he was an iconic fixture in the metal and hard rock community, a pioneer, and an absolute legend. He was a self taught drummer who went on to win many awards for his impeccable skills throughout his career.

A founding member of Pantera, DamagePlan and his current band HellYeah, Vinnie was a vital force for bands and millions of fans worldwide.  Whether fans were turning their volume to 11 or headbanging their hearts out at live shows, Vinnie was an inspiration. 

Today, the world not only lost a legend, but also a genuine human being who lived to put a smile on the faces of everyone he met.  May he be reunited with his brother as we all strive to continue his legacy.

Everyone at Eleven Seven Music together with everyone at Kinda is heartbroken, our thoughts and prayers are with his family, bandmates, friends, and fans through this difficult time.’