EDDIE VAN HALEN OVERLEDEN

EDDIE VAN HALEN

26 januari 1955 – 6 oktober 2020

Eddie van Halen is overleden. De in Amsterdam geboren gitarist verhuisde op vijfjarige leeftijd naar Californië.  Hij verwierf in de hardrockwereld wereldfaam toen op 10 februari 1978 het titelloze debuutalbum van Van Halen uitkwam. Vooral zijn dubbelhandige tapping techniek in „Eruption” baarde opzien. Later speelde hij ook de solo op Michael Jackson’s hit „Beat It”.

De band waarin zijn broer Alex de drummer is, kende grote successen met zanger David Lee Roth, en later met Sammy Hagar (Montrose) en Gary Cherone (Extreme) achter de microfoon. De laatste jaren maakte zijn zoon, bassist Wolfgang, ook deel uit van Van Halen. Eddie van Halen  leed al vele jaren aan keelkanker. De laatste maanden ging het steeds slechter met hem. Eddie Van Halen werd 65 jaar.

Wolfgang van Halen schreef op instagram:

I can’t believe I’m having to write this, but my father, Edward Lodewijk Van Halen, has lost his long and arduous battle with cancer this morning. 

He was the best father I could ever ask for. Every moment I’ve shared with him on and off stage was a gift. 

My heart is broken and I don’t think I’ll ever fully recover from this loss. 

I love you so much, Pop.