JERA ON AIR IN 2022 NAAR DRIE DAGEN

Nadat duidelijk werd dat de 28e editie van Jera On Air niet in 2021, maar pas volgend jaar plaatsvindt, is de focus direct verlegd naar het programma. Met succes! Het aanbod was zelfs zo goed dat er besloten is om van de donderdag een volledige festivaldag te maken. Jera On Air 2022 duurt zodoende drie dagen en vindt plaats van 23 tot en met 25 juni. Het overgrote deel van de bands verhuist mee naar volgend jaar. Zo maken headliners The Offspring en The Hives in 2022 gewoon hun opwachting en zien we onder andere ook Life of Agony, Of Mice & Men en While She Sleeps terug. Zij krijgen op de festivalposter gezelschap van een flink aantal collega’s met een geweldige staat van dienst, te weten Rise Against, Bad Religion, Killswitch Engage, Hatebreed, Bury Tomorrow en Being as an Ocean. Ook Modern Life is War, Stick to Your Guns, August Burns Red, Knocked Loose, Neck Deep en Terror komen in 2022 naar Ysselsteyn. Tickets voor Nederlands fijnste hardcore, punk en metalcore festival zijn vanaf maandag 5 juli te koop via www.jeraonair.nl.   

Donderdag 23 juni
In tegenstelling tot voorgaande jaren staan op donderdag de toegangspoorten van het volledige festivalterrein en de camping de gehele dag wagenwijd open. In de avond zal zelfs één van de best geklede bands ter wereld het podium beklimmen: The Hives. The Hives had met ‘Hate to Say I Told You So’ een gigantische hit te pakken en steelt niet alleen de show met hun zwart-witte maatpakken, maar ook met hun net zo strakke set vol heerlijke garagepunk. Ook liefhebbers van het wat hardere werk kunnen op donderdag hun hart al ophalen: naast The Hives, zien we namelijk Being as an OceanBoysetsfireModern Life is War en Life of Agony terug op deze eerste festivaldag.

Vrijdag 24 juni
Driemaal is scheepsrecht. Nadat de aangekondigde komst van hitmachine The Offspring reeds twee keer noodgedwongen werd geschrapt, kan er volgend jaar eindelijk keihard meegezongen worden met alle hits die de Amerikanen de ether in slingerden tijdens hun rijke loopbaan. Met ‘Pretty Fly (For A White Guy)’, ‘Self Esteem’, ‘Why Don’t You Get A Job’ en ‘The Kids Aren’t Alright’ wordt het gegarandeerd één kolkend feest in Ysselsteyn. En zanger Dexter Holland en zijn mannen mogen zich op de vrijdag verheugen op uitstekend gezelschap; dan zien we onder meer Bury TomorrowOf Mice & MenStick to Your Guns en While She Sleeps terug op de indrukwekkende line-up.

Zaterdag 25 juni
‘Savior’ heeft er bijna 400 miljoen, ‘Prayer of the Refugee’ om en nabij de 200 miljoen en ‘Hero of War’ zo’n 140 miljoen; het aantal Spotify-luisterbeurten van deze klappers is van ongekende omvang. Het geeft de staat van dienst van Rise Against, de melodische punkgroep uit Chicago, aardig weer. Activistische teksten, razende riffs en aanstekelijke refreinen: de band rondom zanger Tim McIlrath liet onder andere op Pinkpop en in AFAS Live al zien waarom ze zo ontzettend goed zijn in wat ze doen. Goed zijn in wat je doet: dat geldt zeker ook voor Bad Religion. En niet zo’n beetje ook. De punkers uit Los Angeles staan al veertig jaar aan de absolute top. ‘American Jesus’, ‘You’ en ‘21st Century (Digital Boy)’ zijn slechts enkele van de parels die deze band in hun rijke repertoire heeft zitten. Net zoals Rise Against en Bad Religion staan ook HatebreedKillswitch EngageAugust Burns RedKnocked LooseNeck Deep en Terror op zaterdag 25 juni op het podium van Jera On Air 2022.

Jera On Air 2022 belooft harder, beter en energieker te worden dan ooit! Behalve bovenstaande bands, zullen ook Anti Flag, Suicide Silence, Walls Of Jericho, Lionheart, Nasty, Crossfaith, Malevolence, Spanish Love Songs, Belvedere, Tim Vantol, Higher Power, Jesus Piece, Loathe, Clowns, Faintest Idea, Rotzak, La Armada, Silverstein, Counterparts, Good Riddance, Get The Shot, Incendiary, Jaya The Cat, Blowfuse, Cigar, Drain, Eskimo Callboy, For The Fallen Dreams, Dream State, Hot Milk, Stake, Rotting Out, The Hell, Vein.fm, Mainline 10, Mayleaf en Mark Of Chaos de festivalweide omtoveren tot een dampende, feestende massa. En het allermooiste? Er komt nog meer aan!