Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

FUMPROCK

februari 17 @ 08:00 - 17:00

FUMPROCK DOET HET ANDERS: TICKETS WORDEN 6,66 PROCENT GOEDKOPER!

Alle festivals worden volgend jaar een stuk duurder. Alle festivals? Nee, Fumprock in de nederzetting Diepenbeek blijft moedig weerstand bieden aan de overweldigende inflatie en maakt de inkomtickets 6,66 procent goedkoper voor de achtste editie op 17 februari.

Fumprock noemt zichzelf het ‘festival vur de poor’.  Vrij vertaald; het festival van de prei. Vanwege ons logo en de link met onze dorpslegende Fump naar wie het festival is vernoemd. Maar je mag ook de Engelse vertaling van ‘poor’ letterlijk nemen. We houden ons festival zo toegankelijk mogelijk met een lage inkomprijs. Dat we midden in een crisis toch 1 euro van de inkomprijs kunnen afdoen, hebben we te danken aan onze gulle sponsors. Een ticket zal volgend jaar dus 14 in plaats van 15 euro kosten of 6,66 procent minder en daar zijn we trots op.

Dat zijn we ook op onze gevarieerde affiche. Op zaterdag 17 februari trakteren we u op rock, grunge, metal en ska. De jonge talentvolle band YesNoMayBe mag om 16.30 uur de aftrap geven. Daarna is het de beurt aan de Zutendaalse gitaarrockers van Spanky & the Spanish Beast.

De band Mantah, met ex-leden van Spoil Engine, staat deze zomer op een aantal grote metalfestivals, maar Fumprock wordt hun eerste Limburgse concert. De Maasmechelse band Star Industry brengt donkere rockmuziek die geurt naar Sisters of Mercy, maar toch een eigen smoel heeft. In het buitenland spelen ze op grote festivals. Hoog tijd dus om ze nog eens een podium te geven in eigen streek.

Pablo Honey is een superband met leden van King Hiss, Ramkot, Rhea en Aarde aan Daan. De band speelt klassiekers uit het repertoire van ‘90’s grungebands als Alice in Chains, Pearl Jam, Soudgarden en Stone Temple Pilots.

The Skadillacs slagen er al jaren in om op grote festivals de sfeer van de grote dagen van de Britse ska op te roepen met covers van heerlijke eighties bands als Madness, the Selecter en The Specials. Dit wordt een afsluiter waarop geen mens kan blijven stilstaan.

Als vanouds schenken we het grootste deel van de winst aan het goede doel Ambulancewens België. Naar jaarlijkse gewoonte rijdt De Zigeuner festivalbus voor en na het festival door Hasselt en Diepenbeek. Die bus is gratis. Reserveren is niet nodig. De haltes vindt u binnenkort op onze site.

Fumprock 8, zaterdag 17 februari, OC Rooierheide, Diepenbeek met vanaf 16.30 uur YesNoMayBe, Slinky & the Spanish Beast, Mantah, Star Industry, Pablo Honey en the Skadillacs. Tickets 14 euro via www.fumprock.be

Gegevens

Datum:
februari 17
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

OC Rooierheide
Rooierheidestraat 100
Diepenbeek, 3590 België
+ Google Maps

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter