Arcania – Geen titel

 

De demo bestaat uit drie nummers die duidelijk geinspireerd zijn door apocalyptica en bands zoals nightwish. Ze zijn power metal georienteerd. De nummers lijken helaas best veel op elkaar wat zeker jammer is, waardoor de verveling toch toe kan slaan.

Gelukkig val het nummer the arcane me op in positieve zin doordat het einde anders is en daardoor meteen weer een stuk beter klinkt. 

De zang kan je niet te missen bij deze band want die hebben ze niet en willen ze ook niet in de toekomst. Verder kan de band een stuk interessanter worden als ze ween zanger(er) krijgen, maar als de muziekstukken boeiender worden zal het niet perse meer nodig zijn

Verder kun je het gebruik van de andere muziekinstrumenten zoals de drums beter benutten door die ook een solo te geven en niet alleen de nadruk te leggen op de cello en gitaar.

De mix van deze demo is wel redelijk te noemen. De drums zijn vaak wat te ver naar achter gezet, zodat die niet heel goed uitkomen in het geheel.

De band zelf bestaat uit  5 leden, waarvan er 1 nog voorlopig bij zit en dat is de toetsenist Frank van Geest, die ook nog niet meespeelde op de demo. Op de demo zijn de toetsen nog ingespeeld door Marnix van Iperen. De line up bestaat uit de volgende mensen:
Gitaar                              Marnix van Iperen
Drums                             Wouter Duiveman
Basgitaar                         Christiaan Bruin
Cello                               Ruben van Kruistum
Voorlopig toetsenist          Frank van Geest
De gitarist en cellist zijn degene die het merendeel van de muziek bedenken. Verder is de band begonnen als coverband en zijn ze langzaam uitegegroeid tot een volwaardige band die eigen nummers schrijft.


Uiteindelijk zou ik zeggen dat het een leuke demo is geworden, die een band laat horen die zich zeker nog kan ontwikkelen in zeer positieve zin en het hopenlijk ook gaat doen.

Demo te bestellen door te mailen naar: Arcania_official@hotmail.com

75/100

http://www.arcania-nl.tk/