Powervice – Beyond The Hand of Glory

 

De band bestaat 2 jaar en is geboren in Tilburg/Eindhoven. In 2005 hebben ze een passende zanger en een tweede gitarist aangetrokken om de formatie te versterken. De jonge band wordt naar eigen zeggen geïnspireerd door de New Wave of British Heavy Metal (erg duidelijk komt Iron Maiden ten tijde van Paul Di’Anno naar voren).

Door de nummers heen merk je dat ze de afgelopen 2 jaar niet stil hebben gezeten. Ze zijn veel op pad geweest door middel van optredens, en dat merk je in hun muziek.

 

Het meezing gehalte van de uit 3 nummers bestaande Demo ligt hoog waardoor je lekker kan mee blèren met de muziek. Dat komt de muziek zeker ten goede. Rogier heeft een krachtige stem, zolang hij maar niet te laag gaat zingen. Zijn hoge uitspattingen klinken zeer lekker en zijn zuiver, waardoor het een extra dimensie geeft aan de muziek. Het nummer ‘Nightstalker’ is een goed voorbeeld van hoe hij niet moet zingen, hij zingt hier relatief laag (afgezien van de uitspattingen) en af en toe zelfs vals. Lage zang is leuk, maar niet in deze muziek. De melodie van de zang is af en toe een beetje eentonig, dus daar moet nog wel wat aan veranderen.

Qua gitaar en drum zit het allemaal wel snor. Met de pakkende riffs en lekker drumfills klinkt het gewoon goed, maar niet uitzonderlijk. Recht toe en rechtaan jaren 80 riffs. De solo’s zitten goed in elkaar, wat je erg goed kan horen in het laatste nummer ‘The End is Coming’.

De nummers Nightstalker en The End is Coming zijn relatief lang, wat bij Nightstalker niet echt ten goed komt. Het boeit tot de eerste 3 minuten en dan haak je al snel af. Dus houd dat in de gaten. The End is Coming is een duidelijk voorbeeld hoe het wel moet. Het blijft tot de laatste minuut boeien en houd je aan het luisteren zonder te snel naar je stopknop te grijpen.

Al met al een uitstekende demo voor een beginnende band. Zolang de zang hoog en zuiver blijft en de nummers qua opbouw goed afgestemd worden op de lengte van de nummers, hebben deze 5 jongens zeker potentie om verder te komen dan een demo.

Ga zo door!

http://www.powervice.com

 

80/100