Ceremony of Opposites – The Fear Within

 Ceremony of Opposites is opgericht in 2003 en heette voorheen ‘Caligatio’. Uit eigen zeggen wilde ze eerst Gothic Metal spelen, maar zijn toch overgestapt naar Melodic Death Metal. Door middel van een combinatie van snelle riffs en grunts/screams proberen ze dit genre bij te benen.

De Demo bestaat uit 5 nummers, 6 als je de intro meetelt. Daarbij komen we meteen bij het eerste probleem. De intro…die voegt niks toe aan de rest van de nummers, daarbij komt ook nog is dat het tweede nummer (The King’s March) een te lang intro heeft waardoor het lijkt alsof ze een intro hebben van 3 minuten.

Het eerste nummer, The King’s March, weet opzich wel te boeien, alleen de cleane zang van Marcel mag heel snel achter wegen gelaten worden. Hou het alsjeblieft alleen bij de grunts. Deze klinken gewoon goed, ondanks dat ze soms te zacht zijn, wat denk ik aan de productie te danken is. Het tempo wordt vaak opgevoerd, maar zakt soms snel terug, wat jammer is.

Nummers als Scars of the Past en False Believes klinken lekker, dat je meteen boeit om te luisteren, maar worden meteen onderuit geschopt zodra Marcel met zijn cleane zang intrede doet. Nogmaals..houd het bij de grunt. Dat houd de nummers staande.

Sommige riffs passen niet in hun genre. En de tempowisselingen zitten soms apart in elkaar, wat de nummers goed doet.

Ondanks de matige productie (zet die basgitaar zachter) en de Cleane zang die de nummers de das om doen, wil het niet zeggen dat met een beetje sleutelen er de volgende demo een beter resultaat zal leveren.

 Veel succes, want jullie kunnen beter, dat is te horen.

 http://www.ceremony-of-opposites.com

 

 

60/100