In Chains – Geen titel

 

 

De band In Chains, die voorheen luisterde naar de naam Thorax, is in Augustus 2003 opgericht door 4 heren uit het Belgische Ieper. Na een tijdje samen te hebben gespeeld kwamen ze erachter dat ze een extra gitarist nodig hebben om de stijl te spelen die ze willen. In september 2004 is het dan zo ver, ze hebben een tweede gitarist in vorm van Joren Provoost. Sindsdien zijn ze gaan schrijven aan eigen nummers in de stijl die naar eigen zeggen Thrash/Death Metal-weg in slaat. In januari wordt de eerste Demo opgenomen, bestaande uit de 3 nummers ‘Theater of War’, ‘Thrashed Down’ en ‘Law of a Soulles God’. Echte Thrash-titels dus.

De Demo zit overwegend goed in elkaar. De nummers duren gemiddeld 3 minuten, wat denk ik ook niet echt veel langer had moeten duren, omdat anders de aandacht waarschijnlijk verslapt was. In 9 minuten wordt er lekker beukende thrash metal in je gezicht gesmeten. Het is alleen een beetje jammer dat de drumpartijen vaak te hard zijn afgesteld en ze soms de neiging hebben om achter de feiten aan te lopen (ja, of de andere bandleden zijn te snel. Dat kan ook natuurlijk).

Voor de rest zijn de zanglijnen goed uitgewerkt en klinkt de stem lekker in het gehoor, echt een stem die er ook bij past. De gitaarpartijen zijn ook goed alleen, zoals ik al eerder heb aangegeven, gaan ze op den duur vervelen. Dus daar moet nog naar mijn mening aan gewerkt worden. En de solo’s, alsjeblieft, OF haal ze eruit, OF speel ze zuiver in, want nu staan ze totaal los van de nummers.

De nummers kennen zo af en toe aparte overgangen naar midtempo (‘Thrashed Down’) of juist uptemo (‘Law of a Soulles God). In het laatste geval is het niet storend, maar in het eerste geval is het toch een beetje een aparte overgang. Al met al is het een goede Demo van een band die zeker beter kan. Werk nog even aan de drumpartijen en de solo’s, en eventueel nog de mix iets opvijzelen en het komt allemaal dik in orde met jullie!

75/100

http://inchains.deathmetal.be