Auracle – Crystal Lies

Auracle, een band die zo’n 4 jaar geleden opgericht werd door toetsenist Joris van de Kerkhoven en Fred Hasselman. Een vaste bezetting bleef daarna niet snel uit, en de 2 heren werden versterkt door zanger Bryan Ketelaars, gitarist Nick van Doorn en drummer Marco Verberne. In 2003 kwamen ze met hun eerste debuut ‘Confessions of a Demi-God’ die erg goed ontvangen is zowel nationaal als internationaal. In 2005 is een vaste zangeres gevonden in Amelie Mangelschots en is de naam veranderd in Auracle.

De nieuwe Demo heet ‘Crystal Lies’ en bestaat uit 2 nummers, ‘Crystal Lies’ en ‘Land of the Gods’.

Al bij de eerste secondes van het titelnummer merk je dat het om een professionele band gaat, die heerlijke gothic/power metal speelt. Het begint met duidelijke Arabische invloeden. Op het moment dat zanger Bryan inzet is het alsof er een engeltje over je tong piest. Hij heeft precies de stem die bij deze muziek past. De vrouwenzang is ingezongen door Elizabeth Cordia, wat zeker niet onverdienstelijk gedaan is. De samenzang tussen Bryan en Elizabeth klinkt echt lekker, iets wat ze in de toekomst er in moeten laten. Verder klinkt het nummer gewoon lekker bombastisch en is er helemaal niks op aan te merken.

Het tweede nummer, ‘Land of the Gods’, knalt er meteen in met lekker bombastische gitaren en toetsen. Het doet je soms even denken aan de hoogtij dagen van After Forever, wat zeker als een compliment opgevat moet worden. Wanneer Elizabeth inzet klinkt het even apart in samenspel met de muziek, maar dat wordt gauw goedgemaakt wanneer het nummer vordert, het is wel duidelijk dat Elizabeth een zangeres is met talent. Na anderhalve minuut trekt Bryan zijn strot open en komt er een koor bij kijken, waardoor het nummer echt knalt. Daarnaast zitten er een aantal hele interessant breaks in het nummer, wat mij echt bleef laten luisteren. Wel moet erbij gezegd worden dat er een nieuwe persing komt, waar een extra nummer op staat waar de huidige zangeres (Amelie Mangelschots) op te horen zal zijn.

De Demo heeft mij zeker weten bekoort en ik kan niet wachten tot er een debuut album aankomt. De band weet zich goed staande te houden in de nummers, al had misschien de productie iets scherper gekund.

Het is natuurlijk de vraag of de band zich staande weet te houden in het, al overgoten, genre binnen de Metal waar mannenstem en sopraanstem elkaar afwisselen, maar ik heb alle vertrouwen in deze nog relatief jonge band. Ga zo door!

84/100

http://www.auracle.nl