Speed bambergen-1.000.000KG

De band is ongeveer 4 jaar geleden ontstaan. De band is opgericht omdat de leden het zat waren om altijd maar klassiekers te spelen en ze zelf nummers willen maken en spelen. De stijl waarin ze spelen is volgens hen zelf dampende rock "n roll en daar ben ik het mee eens.

De band bestaat uit Robin Breukers en Richard Nijboer die beide gitaar spelen. De bas en zang worden verzorgt door Stefan Schaminee. Dan is er natuurlijk ook een drummer en dat is Rob Ter Maat

Dan nu over naar de demo zelf. De demo heeft "1.000.000KG en bestaat uit vijf nummers.

De demo begint met het nummer "making my world" en de intro van dat nummer lijkt behoorlijk veel op het nummer no one knows van Queens of the stone age. Verder is het een lekker weg luisterend nummer waar gelukkig ook ruimte is voor een gitaarsolo net zoals in de rest van de nummers.

 
Het tweede nummer "if you want my love" is qua opbouw hetzelfde als het vorige nummer. Het klinkt nog redelijk hetzelfde als het vorige nummer maar, dat maakt het nummer er niet slechter op.

Daarna volgt het nummer "tell your mama". Dit nummer klinkt ineens heel anders dan de twee voorgaande nummers, maar het is nog steeds rock ‘n roll.

Daarna krijg je nog twee nummers, "Wildcat" en "So many woman". Die gewoon verder gaan met wat je op de hele demo al gehoord hebt, namelijk goed in het gehoor liggende rock ‘n roll.

 
Origineel is het allemaal niet, maar het luistert lekker weg. De productie van de demo is redelijk tot goed te noemen, een niet al te heldere en duidelijke productie die goed bij de muziek past. Zeker live zal deze band het goed kunnen doen door de feest muziek die het maakt.

www.speedbambergen.nl

78/100