Nagrach – Geen Titel

 

 

 

 

 

 

Nagrach, een epische Black Metal band begonnen in ons buurland België. Opgericht in het dorp Liederkerke door 6, met inspiratie overgoten, metalheads. Het zestal bestaat uit; David (Gitarist), Maarten (Vocals), Han (Drums), Steven (Gitarist), Philippe (Gitarist) en Gert-Jan (Bas-Gitarist). Na 2 jaar achter elkaar oefenen waren de Belgen het toch eens, besloten werd om het te proberen met hun eerste demo, namelijk de titelloze Nagrach demo.

Over dus naar de demo. De demo bestaat uit een zestal nummers, inclusief de intro. Geen opmerkingen over de intro, leuk in elkaar gezette 26 seconde. Niet te lang, niet te kort. Na de intro komt het eerste nummer, ‘Funeral Eclipse’. En ja hoor, het is inderdaad een Black Metal band. Zodra het nummer begint komt Maarten al schreeuwend (Positief!) op het toneel, met zijn grunts en screams goed afwisselend. De snelheid zit er ook meteen lekker in. Je krijgt meteen het welgenoemde ‘pit’-gevoel (Okay, dat gevoel verzin ik zelf, maar toch). De drums en de gitaristen houden het tempo er lekker in door het hele nummer heen. Toch zit daar ook wel een puntje van kritiek. De afwisseling in de melodie is er eigenlijk niet. Alleen net even de laatste 30 seconden van het nummer wisselen ze van melodie.

Een kleine intro bij het volgende nummer ‘Inner Selves’ doet je weer terug in de ‘mood’ brengen. Een duistere rustige melodie die opgevolgd wordt door de Scream van Maarten. En daar komt het tempo weer. Toch wel iets rustiger dan het vorige nummer, maar dat doet het nummer zeker niet slecht. De drums nemen, net zoals bij het vorige nummer, toch meer de voorgrond van het tempo. De gitaar riffs klinken zeker wel lekker en doen de nummers (over het algemeen) erg goed. Maar ik spreek over algemeen omdat ze in elk nummer wel een beetje op elkaar lijken, wat tamelijk jammer is. Dat geldt trouwens ook voor de drums.

Om toch nog even het nummer Ocean’s of Hate te noemen. De afwisseling is hier zeker wel te vinden, vooral bij de drummer. Over het algemeen een goede demo, vooral voor een band die nog maar 2 jaar bezig is en waarvan dit hun eerste demo is. Ik ben over de vocals van Maarten erg te spreken net zoals de drummer Han. De Intro vindt ik een lekkere duistere sfeer geven aan de demo net zoals de intro’s en midtro’s bij de nummers zelf. Een puntje van kritiek is dat de nummers toch wel op elkaar lijken. En er mag wat meer nadruk gelegd worden op de Gitaristen.  

75/100