Massive assault-Conflict ep.

 De band is opgericht in 2001 en heeft sindsdien een aantal demo’s uitgebracht. De band bestaat uit vier leden, namelijk Jos die de vocalen voor zijn rekening neem. De gitaar wordt bespeeld door Freddy, de bas wordt gespeeld door Jerome. Dan nog de drummer en dat is Gideon.

Dan nu over naar de demo zelf, die gevuld is met 4 nummers, wat zorgt voor een klein kwartier luisterplezier. De muziek zit goed in elkaar en luistert lekker weg. Naar eigen zeggen maken ze zweedse death metal uit begin jaren negentig. Daar kan ik het zelf wel mee eens zijn.

Het eerste nummer is "Dead not guilty", wat lekker wegluisterd en meteen de toon zet voor de rest van de demo, namelijk aan een stuk op volle snelheid doorspelen. Death metal zonder ook maar een keer na te denken over een zijstap. Muzikaal zit het allemaal goed in elkaar. Een mooi nummer.

Dan het tweede nummer getiteld "The rival believer," die nummer gaat gewoon verder waar ze bij het eerste nummer mee gestopt waren, namelijk zweede death metal maken. Ook dit nummer zit goed in elkaar. Wat hier opvalt is de goede productie van het album. Elk instrument is goed te horen en de zang is lekker prominent aanwezig. Het maakt het tot een goed te beluisteren demo.

Dan het derde nummer, met "MR. Death" een nummer dat is opgenomen als eerbetoon aan de overleden Bert Kooj (18/11/1981-12/05/2005). En ook dit nummer lijkt qua stijl precies op zijn voorgangers. Dus ook weer lekkere death metal die geramd in elkaar steekt. Dit geld ook voor het laatste nummer,  "You Failed".

Het enige puntje van kritiek is dat er wel wat afwisseling mag zijn in de nummers, het is nu gewoon de hele tijd doorbeuken, maar om dat nou een hele cd te moeten aanhoren, dan ben je meer dood dan levend als de cd is afgelopen. Voor de rest scoort deze demo op alle fronten een grote voldoende. Website: http://www.massiveassault.net/

 Score: 80/100