Vanity blvd-Playin’ it ruff

 

De  band is ontstaan uit een jamsessie van de leadsinger en bassist van de band. Ze wouden beide al jaren in een rockband spelen en ineens hadden ze al een zangeres/gitarist (nu alleen nog zangeres) en een bassist. Daarna vonden ze al gauw een drummer. Maar toen ze serieuzer nummers gingen schrijven merkte de zangeres/gitarist als snel dat ze niet goed genoeg was waardoor ze een gitarist aan trokken in de naam van Traci Trexx. De vocalen worden verzorgd door zangeres Cindi, de drums worden verzorgt door Frecko. En als laatste de bas die bespeeld wordt door Roxx.

Dan nu over naar de demo zelf. Deze demo heeft een speelduur van ruim 24 minuten, en dat is erg netjes. Wat me meteen opvalt is de goede zang, die voor de verandering eens niet engelachtig is. Verder vind ik dat het geluid dat de demo heeft meegekregen niet echt bij rock passen. Het mag wel iets minder duidelijk geproduceerd worden.

De band begint meteen zonder intro of wat dan ook, met het nummer "Nasty girls". een nummer dat het vooral moet hebben van de toch op de hele demo overheersende zang, waar ik zelf erg goed mee kan leven omdat de zang zo goed klinkt. Verder zijn de meerstemmige refreinen in dit nummer erg leuk en maken het nummer zeker een stuk boeiender.

Daarna gaan ze verder met het nummer "Soul shaker". Het gaat eigelijk verder waar het vorige nummer op hield, maar met de aantekening dat het nummer wel duidelijk anders klinkt. Ook een lekker nummer om naar te luisteren. Verder is de verandering in het nummer naar bijna 3 minuten ook erg goed en voorkomt goed dat het nummer gaat vervelen. De gitaarsolo die erachteraan komt maakt het nummer helemaal leuk om naar te luisteren. Voor mij het beste nummer van de demo.

Daarna komt het nummer "Share my pain". Ook dit nummer luistert lekker weg en is er gelukkig ruimte voor een mooie gitaarsolo. Verder is er niet veel te vertellen over dit nummer.

 Het een na laatste nummer is "feed my obsession" en als laatste nummer komt "Since you been gone" nog langs zeilen. Deze nummers zijn qua opbouw hetzelfde als de rest. Beide zijn het goede nummers. De hele demo is dus behoorlijk goed van kwaliteit, wat je ook terug ziet in het cijfer.

 

80/100

 www.vanity-bvld.tk en www.myspace.com/vanityblvd