Hellisphear – Somewhere Between Subconscious And Reality

Hellisphear is een Nederlandse versie van Dragonforce, muzikanten die overal vandaan komen, allemaal een andere achtergrond en uniek talent. Ze brengen naar eigen zegge 'New Age Metal'. Zie het als een mix van de melodieën van een stoner metal band, de zangvorm van een punk band, met een glazuur laagje heavy metal.

De 3 nummers zijn stuk voor stuk strak uitgevoerd. De opener “Chained To A Deadman” heeft de meeste heavy metal/punk invloeden van de 3. Lekkere staccato riffjes, stevige, goed getimede drum. Eigenlijk klopt er gewoon alles aan, ookal hou je niet van de stijl, dit is gewoon goed. Ze zijn goed in wat ze doen, en dat onderscheidt de echte muzikant van de wannabe’s.
Met “End Of Days” krijgen we een duistere kant van de band te horen, een melodie die aan het oude Iced Earth doen denken, opent dit nummer, waarbij ik persoonlijk wegdroom bij het geluid van de gitaar. De coupletten doen denken aan Linkin Park, vooral vanwege de punk vocals met een lichte hiphop-feeling.
Als afsluiter wordt “Spirits” aangeboden, en hierbij kun je concluderen dat “Chained To A Deadman” het meest uitstaande nummer is, de andere 2 lijken veel op elkaar, wat niks slechts betekend in dit geval! 'Spirits' biedt, zoals de naam al doet vermoeden, wederom een zweverige gitaar melodie, die vervolgens weer wordt overgenomen door de staccato riffs en aardig proffesioneel uitgevoerde drums.

Conclusie
Geef deze band een label en een fatsoenlijke opname mogelijkheid! De ambitie, het muzikale gevoel en de spirit is al ruimschoots aanwezig! Zeker het luisteren waard!

 Waardering: 71/100