Elektro van Klooster – 15 september Boerderij Zoetermeer

Meer nog door het kiezen van een originele bandnaam, valt de band Elektro van Klooster op door een ijzersterke bezetting. Voormalig Sleeze Beez frontman Andrew Elt heeft het Vengeance duo Barend Courbois (bass), en Peter Bourbon (gitaar) om zich verzameld; en de band deed op 15 september haar eerste optreden ooit, en wel in het voorprogramma van……juist, Vengeance.

Met zoveel kwaliteit op het podium is het welhaast onmogelijk om geen uitstekende performance neer te zetten, en de mannen slaagden dan ook moeiteloos tijdens hun debuutoptreden. De leden van de band hebben hun sporen in de muziek al ruimschoots verdiend en verkeren in de positie dat ze hun eigen muzikale route kiezen en bewandelen. En op die route wordt het duidelijk dat de roots van de band stevig verankerd liggen in de ‘classic rock’ uit de jaren 70 en 80. De band knalde 45 minuten lang met retegoede, recht uit het hart, rocksongs. Opvallendste ingrediënten waren de moddervette riffs van Peter Bourbon en de zang van Elt, die met de jaren alleen nog maar beter gaat zingen en niet gehinderd wordt door de gevolgen van een rock ’n roll bestaan van al meer dan 25 jaar. Barend Courbois zorgt ongemerkt voor een metersdik fundament waar de band heerlijk tegenaan kan leunen. Een ijzersterke ballad leidde het slotakkoord “Feet on the Ground” in. Dit typeerde de band in hoge mate: een knallend slot, van een band die met beide voeten op de grond staat en een vette non no-nonsense rockshow presenteerde.  

Al met al een perfecte opmaat voor het gereanimeerde Vengeance, dat later op de avond overigens ook de pannen van het dak speelde. Hopelijk is de reünie van Vengeance ook aanleiding voor Sleeze Beez om de koppen weer bij elkaar te steken. Haar voormalig boegbeeld Andrew Elt ging vanavond tekeer als een jonge hond, en is in staat om met terugwerkende kracht de waardering voor Sleeze Beez te krijgen, waaraan het in het verleden helaas en ten onrechte iets teveel heeft ontbroken. 

Tot die tijd kunnen we hopelijk nog lang genieten van Elektro van Klooster. Wat de plannen van de band zijn omtrent het opnemen en uitbrengen van hun muziek is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat de Nederlandse live scène er met Elektro van Klooster een ijzersterke band bij heeft die nog menig dak zal doen sneuvelen. Goed in de gaten houden deze band !