11, 13, 14 en 15 jaar: One Bullet Left

De broertjes Dennis (15) en Yorick Woltjer (13) vormen samen met Rik Overmars (11) en Thijs Brinkhuis (14) de trash/black metal band One Bullet Left. Dat dezelfde bandnaam al veel is gekozen door buitenlandse band maakt ze niet zoveel uit “we willen in eerste instantie in Nederland heel veel doen”. Zo stond het jonge viertal met Koninginnedag dit jaar voor maarliefst 500 man te spelen! Hoewel ze erg jong zijn hoeven ze zich live niet echt extra te bewijzen “iedereen verbaast zich over ons en vind het te gek.” De Aardschok vroeg nog even door over de live shows en toekomstplannen van deze opvallende band.

 

Hoe reageren je ouders en vrienden nu je in een band speelt?
Iedereen vindt het cool en onze ouders zijn direct betrokken bij de band. Mijn vader begeleid ons wekelijks met oefenen, ze regelen de optredens en hebben contact met de organisatoren van festivals en dergelijke. Natuurlijk rijden ze ons ook naar de betreffende shows, wij hebben nog geen rijbewijs..

Waar zouden jullie graag eens willen staan?
Op alle metalfestivals die je maar kunt bedenken: Graspop, Wacken Open Air en/of Waldrock. Vooral Graspop lijkt ons erg vet, hier is onze gitarist dit jaar geweest! Een wereldtour met Dimmu Borgir, Finntroll, C.O.B, Cradle of Filth, Arch Enemy etc. lijkt ons ook erg leuk!

Hoe kijken jullie terug naar jullie eerste optreden?
Dit was heel leuk en een goede ervaring. Ondertussen hebben we er al zes achter de rug. Erop terug kijkend zouden we niks veranderen, het ging donders mooi zo.

Hoe zijn jullie live shows het beste te omschrijven?
Wij bewegen ons lekker op het podium, het ene moment iets wilder dan de andere keer, dit omdat dan de gitaarpartijen wat moeilijker zijn. Tijdens onze shows is de zaal altijd goed vol, we nemen altijd genoeg vrienden mee! De reacties die we krijgen zijn altijd heel goed.

Op jullie website lees ik wat dingen over het Jeugdjournaal, wat houd dit precies in?
Bezoekers van de website kunnen stemmen op ons en op twee anderen. De winnaar van deze poll krijgt een interview. We hebben er nog niets van gehoord, maar wij kunnen haast niet verliezen er hebben er machtig veel mensen op ons gestemd!

Wat zou je willen bereiken met de band?
Dennis: Beroemd worden en veel geld verdienen. Yorick: Op veel grote festivals spelen, het geld maakt me eigenlijk niet zo veel uit!.

Wat is er zo leuk aan om in een/deze band te zitten?
Onze levens bestaan uit muziek, wat wil je dan nog meer?! De vele aandacht is ook erg leuk en we kunnen gewoon donders veel lol maken. Het is gewoon cool!

 

 

Valt het te combineren met jullie huiswerk, school en werk?
Ja dat valt goed te combineren, we zitten alle vier gewoon nog op school en Rik zelfs nog op de lagere school. Dus die heeft nog haast geen huiswerk. Dit betekend trouwens niet dat we alles expres in het weekend plannen, we oefenen gewoon doordeweeks. De optredens zijn trouwens wel vaak in het weekend.

Is er al een demo op gemaakt en hoe zijn jullie aan het budget gekomen voor de studiotijd en dergelijke?
Ja we hebben onlangs een promoschijfje gemaakt met twee nummers. Het opnemen in een echte studio was erg gaaf. Voor sommige optredens krijgen we al betaald, maar de studiotijd hebben onze ouders gelapt. Ooit hoop ik er wel van te kunnen leven.

Stel dat het programma Idols kwam voor jonge metalbandjes, zouden jullie je hier voor opgeven?
Ja dit zouden we zeker doen, dit omdat we graag beroemt willen worden. Zolang we maar metal kunnen blijven maken, zelfs al is het Nederlandstalig. De muziek wordt er niet anders door.

Bedankt voor het interview en succes met de band
Jij ook bedankt!

De thuispagina