Sphere of Souls, Sleutelrock

Sphere of Souls
Sleutelrock, De Peuk, Valkenburg
30 september 2006

Ook dit jaar organiseert Monster Music wederom het benefietfestival Sleutelrock. Sleutelrock is een festival dat georganiseerd wordt om twee redenen.

Enerzijds wil Monster Music bereiken dat (regionale) bands de kans krijgen om op te treden. Anderzijds wil de organisatie tijdens deze avond geld inzamelen voor een goed doel. De opbrengst van de avond zal dit jaar geheel ten goede komen aan Stichting MS Research. De Stichting MS Research stimuleert en financiert onderzoek naar multiple sclerose (MS). Haar doelstelling is het opsporen van de oorzaken van MS en het ontwikkelen van effectieve behandelwijzen. (source: http://www.monstermusic.nl/sleutelrock2006.htm )

Dit jaar staat het festival in het teken van de wat stevigere bands. In een line up van Pleurisy, Detonation, Callenish Circle en Sinister heeft de band van ex-Sun caged zanger André Vuurboom de eer om af te trappen. Sphere of Souls knalt erin met een kort introotje gevolgd door ‘ From the Ashes’. In de relatief korte periode dat de band verschillende podia heeft betreden, heeft Sphere of Souls toch al een eigen schare fans weten op te bouwen. Verschillende nummers worden luid meegezongen en ook degenen die niet bekend zijn met de band, weet Sphere of Souls geboeid te houden.

Variatie wordt wederom geboden bij ‘Lies Inc.’ als André bewijst dat hij met zijn stem niet alleen hoge en stevige klanken kan produceren, maar ook het grunten goed beheerst.
Gesterkt door zijn band, bestaande uit bassist Kees Harrison, gitarist Rob Cerrone, gitaar virtuoos Anand Mahangoe en drummer Ruud van Diepen maakt het dat Sphere of Souls staat als een huis.

Meer Sleutelrock is te vinden in de komende editie van het Aardschok Magazine.

Rating: 8/10

Setlist
1. From the Ashes
2. Beneath the Surface
3. Until Death Do Us Part
4. No Salvation
5. Untruth
6. Lies Inc.