Metal in Sparrow te Klazinaveen. Een gezellige tent waar zaterdag 11 november het dak eraf ging!

J.C. Sparrow is een zaal, of misschien beter gezegd een soos die al heel wat jaren bestaat. In deze soos komen over het algemeen bezoekers die rock/hardrock en metal weten te waarderen. De bewoners van Klazinaveen waar de soos staat konden het niet altijd waarderen wat er aldaar gebeurde. De soos stond bekend als een plaats voor metal liefhebbers en waar drank en drugs hoogtij vierden. Tja, wat mensen bij lang haar en rock/metal muziek wel niet allemaal denken…. Maar het moet gezegd worden, dat het niet altijd roze geur en maneschijn was. De soos heeft daarom een aantal moeilijke jaren achter de rug gehad. Maar daar is sinds enige tijd verandering in gekomen. De gemeente Emmen, waaronder Klazinaveen valt, heeft de club een beste subsidie gegeven, omdat ze het nut van Sparrow wel inzagen en zo kon er een hele verbouwing plaats gaan vinden. Met een resultaat dat er zijn mag. Het is een gezellige 'tent' en ik hoop dat er nog menig rock/metal band mag optreden. Op 11 november stond er een festival op het programma, waar ik maar eens naar toe moest komen….

 www.sparrow.nl

Om half negen toen ik binnen kwam was de zaal aardig gevuld. De muziek schalt door de zaal en het bier wordt reeds uit de toen nog volle vaten getapt. Om ongeveer 21:00 barst het dan los. We krijgen een band uit Hoogeveen /Hollandscheveld voorgeschoteld, die helemaal onder het bloed en met maskers op het podium betreden. Het is de band Bloodbastard een keiharde horror/hardcore/grind/metal band. Snoeihard en een prima show! Tja, deze Drenten gaan tekeer als een stel beesten. Zo zien ze er zogezegd ook uit. Muzikaal kun je ze vergelijken met; Slipknot, S.O.D., Latere Mortification. Metal met een hoop ballen dus! Een hoop bloed, massamoorden en ander dood en verderf komen aan de oppervlakte bij het zien van de band en als je de band tekstueel eens gaat bestuderen. De band Bloodbastard heeft een cd uitgebracht getiteld: next to dissect. 

www.bloodbastard.com

Daarna was het aan de beurt van de garagerockers/punkrockers van Tomtit uit Aalten (Gelderland). Deze band staat als een huis. Een professionele hooggemotiveerde band die met hart en ziel hun Peter Pan Speedrock/Hellacopters en AC/DC achtige rock 'n roll ten gehore brengen. De muziek spat van begin tot eind. Zanger Ilja Vaags heeft een groot bereik en zowieso heeft de band het karakter en de potentie om het nog een eindgaan  verder te schoppen. Ze doen zeker niet onder voor een aantal Engelse en Amerikaanse bands in het genre. Tomtit hebben een EP op de markt gebracht, dat zeker het beluisteren waard is. Check hun website uit op:

www.tomtit.nl

Na een korte pauze was het de beurt aan Gascoigne uit Arnhem. De zanger Bootsman, bekend van de band Tunnelvision verteld een paar leuke anekdotes en lijkt me een echte praatjesmaker. Maar praatjes vullen niet altijd gaatjes zegt het spreekwoord. Laat de muziek spreken zou ik zeggen. En ik zal u vertellen dat deze spreekt. Retestrakke uncompromised hardcore met punk invloeden. Echt lekker en de zaal zat puur te genieten van de muziek en de show.

www.gascoigne.nl

Als afsluiter kregen we Massive Assault uit Hoogeveen voorgeschoteld. Ik had de band nog nooit gehoord en dacht natuurlijk aan de band Nuclear Assault en dacht nu zullen we het te horen krijgen…. Volgens degene die de band aankondigde moest het death metal zijn. Ik wachtte gespannen af…Tja, het zal in het straatje van Entombed en Bolt Thrower moeten liggen, maar ik hoor het er niet direct aan af. maar al met al klonk het hard en de zanger heeft een lekkere en aardige strot! de gitarist deed goed z'n best,  maar echt overtuigen deed het me niet. Van alle bands die ik gezien heb moet ik zeggen dat me deze band niet echt kon bekoren (redacteur). Het klonk voor mij althans als 100 in een dozijn . Maar het moet gezegd, die zanger heeft een lekkere grunt daar valt niets aan af te doen!

 www.massiveassault.net

 Al met al een geslaagde avond en het moet keer op keer gezegd worden. De metal/roc/hardrock/punk scene in Nederland leeft en ik moet zeggen dat er een hoop kwaliteit bands rondlopen..waar best eens wat aandacht naar uit mag gaan.

 Gegroet, Acidos