The Boobs – Beg To Differ

okay, hier mijn eerste demo-bespreking en wel van The Boobs uit het belgische Bree.  De band werd opgericht in 2004 en begonnen, naar eigen zeggen als band met kickass lovesongs voor ze omschakelde naar het geluid wat je op deze demo hoort. De band komt nu aanzetten met een mix van rauwe rock 'n roll/hillbilly overgoten met een hardrocksausje. De titel is dus "Beg to differ" (kwam prong hier jaren geleden ook al niet mee aanzetten? hmmm…).  De opener is het titelnummer van het schijfje en laat gelijk horen waar the boobs voor staan. Gewoon lekkere up-tempo rock 'n roll zonder moeilijke gitaarsolo's. Verder bevat dit 6 tracks tellende schijfje eigenlijk weinig afwisseling, wat zeker niet will zeggen dat het slecht is….in tegendeel. Het geluid is gewoon goed te noemen en de band had er bij de opnames zo te horen ook echt zin in. Zanger Sid E Burns schreeuwt zich soms de longen uit zijn lijf.  Opvallend is trouwens dat alle leden iets met de letter E hebben.  Het tweede nummer "Good for nothing girl" zou zo een boodschap aan je ex-vriendin kunnen zijn. Ook hier zit het tempo er goed in, maar is er ook wat ruimte voor wat afwisseling. Persoonlijk vind ik dit het sterkste nummer van de demo.

mocht je meer willen weten over The Boobs en zit je toevallig op myspace, ga dan maar eens kijken en luisteren op http://www.myspace.com/theboobsrock. Kan je mooi gelijk ff deze demo aanschaffen.

Rene