Krossbreed – Enjoy the Rage

De Belgische heren van Krossbreed hebben hun nieuwe MCD Enjoy The Rage genoemd, en om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik heb me zeer zeker vermaakt! Ze zijn opgericht in 2003 en begonnen met het spelen van covers van onder andere Metallica en Sepultura, en nog steeds is dit de hoek waarin de band zich bevindt. Wel spelen ze iets technischer en ritmischer dan voorgenoemde bands.

Deze tweede demo bestaat uit 5 nummers, en in mijn geval, een bonus video. Afgetrapt wordt met het solide "Again", een lekker trashnummer dat doet denken aan de goede dagen van Sepultura.  Het volgende "Down to the Core" is een heerlijk hakkend nummer waarbij het erg moeilijk is om te blijven zitten, ik heb de nekspiertjes dan maar eens lekker los gegooid.

"True Identity", "Come Closer" en het afsluitende "Bloodline" zijn stuk voor stuk heerlijke trashnummers en brengen je terug naar die goeie oude Bay Area tijd, nummers waar je Metallica van de beginjaren enigszins in terughoort. Krossbreed weet de nummers echter een geheel eigen smoel te geven. De heren hebben een uitstekende instrumentbeheersing en brengen het gebodene strak en zeer overtuigend.

Verder zat er op mijn schijfje nog een bonus video van het nummer "Come closer", erg goed, heren! Concluderend kan gesteld worden dat Krossbreed met Enjoy the Rage een retestrakke MCD heeft afgeleverd waar ze zeker mee verder kunnen, Hulde! Tracklist:

  1. Again
  2. Down to the core
  3. True identity
  4. Come closer
  5. Bloodline
  6. Bounusvideo: Come closer

Eindcijfer: 85 uit 100

http://www.krossbreed.be/
www.myspace.com/krossbreed