Made in Drenthe.nl met metal/gothic/hardrock/punk en hardcore bands uit Drenthe

 

 

 Dat er een aantal  Drentsche rock en metal bands zijn, en zijn geweest, dat wisten de meesten van jullie wel. Wie kent, God Dethroned, The Wounded, Altar en Mandator etc nou niet. Tja nu zijn er een aantal muziekliefhebbers uit de provincie Drenthe aan het denken geslagen en hebben het idee geopperd om de Drentse muziek scene is in kaart te gaan brengen. Het is een internet platform, dat in 2006 is gestart. Na ongeveer een half jaar "op pad" te zijn groeit de populariteit van de site enorm en dacht ik dat het maar eens tijd werd om een aantal vragen te stellen aan Gerrit Miedema, de coordinator van www.madeindrenthe.nl

kun je iets vertellen over de internet site Made in Drenthe?

Made in Drenthe is een nieuw interactief communicatie platform voor de presentatie en distributie van muziek uit Drenthe en wil in het verlengde daarvan ook de fysieke distributie van deze producten bevorderen.
Doel is het bevorderen van de kennis van muziek Made in Drenthe en het pro-actief onder de aandacht brengen aan iedereen die het wil horen, zien en lezen waar ook ter wereld.

Hoe kwamen jullie op het idee om met Made in Drenthe te beginnen?

De site is opgericht in juni 2006 en is afgeleid van een cdconcept waar ik aan meewerkte nl: Made in Holland. Op de terugreis van een vergadering in Hilversum vroeg ik mij af wat er nu allemaal Made in Drenthe was. Vervolgens ben ik dat aan een aantal mensen gaan vragen en kreeg heel veel mooie verhalen te horen. Daar ben ik mee verdergegaan en heb een alltime made in Drenthe top 100 georganiseerd. Uiteraard stond Skik met Op Fietse op nr. 1 gevolgd door Cuby and the Blizzards  met Windows of my Eyes. De rest van de lijst is minstens zo interessant, het viel mij alleen op dat niets was vastgelegd.  Daarom ben ik de site Made in drenthe gestart.
 Hoe zie je de toekomst van MID en wat wil je met internetsite bereiken?
Doelstelling is het in kaart brengen van de muziekhistorie van Made in Drenthe artiesten over de periode 1940- tot nu. Een veel geraadpleegd interactief platform in beeld, geluid en tekst. Dus tv, radio en magazine in 1. dat lijkt mij het perfect toekomstbeeld.
Hoe kunnen bands uit Drenthe zich bij de site bekendmaken?
als je ingelogt bent kun je alles zelf online zetten, wel is het zo dat de redactie de laatste klik geeft voor het online gaat.
Hoe staat het eigenlijk met de rock en metal scene in Drenthe?
In vergelijking met andere provincies is het denk ik matig, desalniettemin is onze trots God Dethroned nog volop actief, verder vind ik zelf Grindminded een te gekke band, nieuwe bands als Seven Inch en 25 Cigarettes doen het goed, Salacious Gods vind ik heel bijzonder en de jongens van The Wounded zijn momenteel ook bezig met nieuw materiaal. Ik hoop dat tijdens de Grote prijs van Drenthe nog een goede band te voorschijn komt, ik verwacht veel van June in December uit Assen.
Heb je nog iets te vertellen tegen de rockers uit Nederland die de aardschok-site bezoeken?
nee niet echt, anders wordt het zo schoolmeester achtig. keep on rockin' doet het altijd goed toch!