Nemesea Studio update

  "Eindelijk was het dan zover. Vorige week zijn we de studio ingedoken voor de pre-produktie van het nieuwe Nemesea album. Het doel was om een week lang met de complete band de laatste hand te leggen aan alle nieuwe nummers."

"Dat betekende een week lang werken aan bas en drum grooves, proberen van nieuwe zanglijnen, gitaarpartijen bedenken en arrangementen nalopen. Dit alles onder toeziend oog van onze Co-writer/producer Bauke van der Laaken die er tevens voor zorgde dat alles ook netjes opgenomen werd, zodat we alle veranderingen ook meteen weer konden terugluisteren.

We werkten volgens een strakke planning zodat we aan alle nummers genoeg tijd konden besteden om dingen uit te proberen. Complete nummers werden daarna weer beluisterd tijdens luistersessies die meestal weer de volgende ochtend plaatsvonden.
Sommigen van ons hoorden tijdens de luistersessies nummers voor de eerste keer. Dat was zeker geen nadeel want op zulke momenten kan je echt met frissse ideeen komen.

Het continu bedenken van nieuwe riffs en grooves viel niet altijd mee maar aan 't eind van de week konden we voldaan terugkijken op het resultaat. Deze week begint Steven met het opnemen van de drums."

Keep you updated!

Nemesea