Twisted en support act Hardly Easy – Café De Pater te Den Haag

In het Haagse café 'De Pater' gaf coverband Twisted acte de presénce het lokale Hardly Easy als support act. Een verslag met foto's van Cristel Brouwer.

Hardly Easy

De avond in het Haagse café 'De Pater' begon met de lokale band Hardly Easy. De bandleden van Hardly Easy brengen een geheel eigentijdse stijl van tweestemmige rock. De stemmen van zanger en bassist Danny en 2e stem en gitarist Dennie vullen elkaar goed aan. Nummers als '2 Sides' en 'Keep Pushing' vullen het helaas nog niet al te drukke café. Toch heeft de band haar eigen schare fans meegenomen, die enkele nummers (gedeeltelijk) mee kunnen zingen. Halverwege het optreden kondigt de band aan dat zij momenteel bezig zijn met het opnemen van hun debuut cd, wat een luid gejuich teweeg brengt.
Gedurende het optreden probeert zanger Danny het publiek wat mee te krijgen, maar te merken is dat de band nog niet echt veel podium ervaring heeft.
Rating: 6/10

Setlist
1. No Response at All
2. 2 Sides
3. All Fucked Up
4. Never Again
5. Facts of Life
6. Keep Pushing
7. Do You Harm
8. You'll Always hurt the ones you love (YAHTOYL)
9. For A Spin
10. Alone
11. Deposit

Twisted

Dan is het de beurt aan de coverband Twisted om het reeds opgewarmde publiek te entertainer. Het is dan ook een goede keus dat zij beginnen met de knaller 'Weak' van Skunk Anansie. Het nummer brengt het publiek gelijk in de juiste stemming en in het ondertussen redelijk volle café verplaatst men zich van de bar naar richting het podium. De avond verder vorderend krijgen we covers te horen als 'Hanging On the Telephone' van Blondie, 'Can't get enough of your love' van Bad Company en 'Bad Case of Loving You' van Robert Palmer. Door de keuze van covers onderscheidt Twisted zich van andere (lokale) coverbands.  De leadzangeres van Twisted brengt de nummers met veel bezieling en haar kracht ligt vooral in de lage stukken, die zij met veel power naar buiten brengt. Aan het einde van de avond wordt er na een leuke set van een uurtje nog om een encore gevraagd en het publiek krijgt 'Mother, mother' van Tracy Bonham en uiteindelijk als allerlaatste 'Should I stay or should I go' van The Clash
Rating:7/10

Setlist
Weak – Skunk Anansie
Seven Nation Army – White Stripes
Hanging On the Telephone – Blondie
I think I'm Paranoid- Garbage
Zombie – Cranberries
Hash Pipe – Weezer
One Way Or Another – Blondie
You Oughta Know- Alanis Morissette
Song 2 – Blur
Can't get enough of your love – Bad Company
Fight for your Right-  Beastie Boys
Twisted – Skunk Anasie
Bad Case of Loving You-  Robert Palmer
I Saw Her standing there- Tubes
Encore
Mother, mother- Tracy Bonham
Should I stay or should I go – Clash