Indorppop Zuidwolde dit jaar met veel rock en metal bands

Op 17 mei (Hemelvaartsdag) was er weer een Indorpop in het kleine pitoreske plaatsje: Zuidwolde, Drenthe. Na een aantal jaren van "slappe was" was de programmering dit jaar om je vette vingers bij af te likken. Denk hierbij aan de nieuwe sensatie One Bullet Left, deze tieners maken Death Metal, van zo'n hoog niveau, dat ze menig band er regelrecht uit-spelen. En dan hebben we het hier over jongens van 13-14 jaar. Ongelovelijk. Na hun optreden op Indorpop, gingen ze na een interview gedaan te hebben met Radio Moonrock meteen door om een optreden te verzorgen samen met de bekende Duitse speed/thrash band KREATOR.

Met een stel DJ'S van Radio Moonrock heb ik afgesproken om vanuit Emmen naar Zuidwolde te rijden om daar het Indorpop te gaan bezoeken. Al snel zien we vanaf de "dodenweg" Hoogeveen – Ommen – Raalte aan de rechterkant de tent waar wij ons vandaag wel zullen vermaken. We parkeren de auto en horen de metal al op ons af komen. Vanuit de grote tent op het veld. We gingen maar meteen de tent in en  zagen de eerste band die net begonnen was met hun optreden. Dit is Insatiable. De bands die we vandaag zullen zien zijn oa. Insatiable, The 8th Sin, One Bullet Left, Lagrima, Diggith en de Bloody Honkies etc..

 Er waren twee podia , dus erg lange wachttijden waren er niet tussen de bands die optraden. Je kon je omdraaien en de volgende band begon te spelen.

In 1990 werd het eerste Indorpop gehouden in een sporthal in Zuidwolde. In 1993 werd Indorpop een openlucht festival en kwamen er 1000 bezoekers op af. De historie van Artiesten die op Indorpop speelden zijn oa. Prodigal Sons, Osdorp Posse, Van Dik Hout, De Dijk, Kane, Peter Pan Speedrock, The Gathering en de Heideroosjes. Dit jaar stonden er ook speed/thrash en Death metal bands op het podium.

Wat me opgevallen is, is dat er veel jonge kinderen en tieners gekomen zijn en genoten hebben van de rock en metal bands. De jeugd heeft de toekomst….

Al met al moet ik zeggen dat het een zeer geslaagd festival was en het blijkt maar weer eens dat die Drentsche Hunebedbouwers echt goede festivals kunnen organiseren met leuke bands. Indorpop wordt dus vervolgd…… www.indorppop.nl

Bands on the internet:

One Bullet Left –  www.onebulletleft.nl

Op My Space:

The Bloody Honkies, Diggith, Lagrima en The 8th Sin