High Speed Dirt – King Diesel

Het Limburgse Venlo brengt regelmatig geweldige bands en muzikanten voort. Bekendste exponenten hiervan zijn Gin on the Rocks en Andrew Elt (ex- Sleeze beez). Nu is er High Speed Dirt. Of deze band op termijn net zo’n status bereikt als voornoemde namen staat nog in de sterren geschreven, feit is wel dat de band na de debuut demo uit 2005, nu een sterke 6-track EP uitbrengt onder de noemer “King Diesel”.  De band is klaar om de vaderlandse podia te bestormen voor de gelijknamige “King Diesel Tour 2007”.

High Speed Dirt brengt ongecompliceerde recht-toe recht-aan rock in het straatje van AC/DC, (het oude) Vengeance en Ugly Kid Joe; opvallendste spelers zijn zanger Jens Hoogstraten (stevige strot van schuurpapier) en de gitaartandem bestaande uit Arjan Blok en Sander Hendrikx die een stevig fundament neerleggen. Het drumgeluid heeft vaak het meest te lijden onder het beperkte opnamebudget en dat is bij High Speed Dirt niet anders. Desondanks klinkt het eindprodukt heel behoorlijk en wordt van meet af aan duidelijk dat het hier een echte vette live band betreft.  Uit de birografie blijkt ook dat High Speed Dirt al meerdere bandcompetities heeft gewonnen. Door het winnen van de Late Night Sessions van Omroep Venlo FM, heeft de band zich al verzekerd van een voorprogramma van een internationale act in de Bosuil in Weert, later dit jaar. Daar wil ik de mannen graag aan het werk zien, want dat is een prachtig podium waarop de band zichzelf kan neerzetten.

En dat zal zeker helpen om de stijgende lijn waarin de band nu zit, verder door te trekken. Voor een volgende opname zal de band  dan moeten gaan bewijzen dat ze ook 12 nummers lang kunnen boeien, en dat zal nog wat compositorische aandacht vergen. In de teksten en gelaagdheid van de muziek alsmede de produktiekwaliteit zit nog voldoende rek, om bij een volgende release de luisteraar weer te verrassen. Dan kan ook worden ingeschat of High Speed Dirt ook op langere termijn als een typisch kwalitatief Venloos rock-produkt kan worden beschouwd.

Aardschoklezers die van typische dampende en stampende rock houden, moeten de band zeker opzoeken op internet en de concertagenda’s goed in de gaten houden.

High Speed Dirt – King Diesel
www.highspeeddirt.nl 
Jens Hoogstraten – zang
Arjan Blok – Lead gitaar
Sander Hendrikx – Ritme gitaar
Mark Saris – Bass
Tom Wetzels – drums