Reborn – REBORN

Reborn werd opgericht in 1996 als hobby-project door een stel vrienden uit den haag en omstreken. Twee jaar later bracht de band hun eerste demo uit getiteld "The souls reborn in flames".  Ondanks goede kritieken in de bladen en online magazines en een stevige schare fans, werdt het enkele jaren stil rond de band. Nu zijn ze terug met hun nieuwe demo "Reborn". Op dit 4 tracks tellende schijfje krijg je een degelijke portie melodieuze black/deathmetal te horen. Echte uitschieters zitten er niet tussen, maar dat mag de pret niet drukken want alles bij elkaar klinkt het prima. De wisselende grunts van Marco en Martijn klinken gewoon poepruig. Nummers als "The ocean never differs" en "Death to the liar" laten je kop uiteen spatten. Gelukkig is er soms ook nog ruimte voor tempo-wisselingen zodat het niet een brei wordt van constant hetzelfde tempo. Al met al een prima schijf.

 

Voor meer info over reborn verwijs ik je naar hun website http://www.reborn.biz of naar hun pagina op Myspace: http://www.myspace.com/rebornweb. Het is zeker de moeite waard om naar hun nummers te luisteren en dan gewoon deze demo aan te schaffen

 

Rene