Picture of the Moon: groot Prog talent van eigen bodem !

Picture of the Moon is een van Nederlands meest talentvolle prog metal bands van het moment. Op 1 Juni jl. bracht de band haar 2e EP uit, genaamd “Ageless Days”. Deze EP werd geproduceerd door niemand minder dan Joost van den Broek (After Forever), hetgeen al meteen een indicatie is dat er potentie in de band schuilt. Met de onlangs tot de band toegetreden gitaarvirtuoos Alex Rosenhof is de band op volle oorlogssterkte en klaar om zich nadrukkelijk in het livecircuit te gaan bewegen.

Picture of the Moon is opgericht in 2001 door muzikanten die allen studeerden aan de Universiteit Twente; allen met een vergelijkbare muzikale voorliefde voor progressieve rock en metal. Na enkele bezettingswijzigingen ontstond vanaf 2003 een stabiele line-up. Dit resulteerde in 2004 in een eerste productie in de vorm van een demo genaamd “Waxing Crescent”. Onlangs zag dus de tweede productie het levenslicht, genaamd “Ageless Days”. De stijl van Picture of the Moon is niet eenvoudig te omschrijven. Zelf houdt de band het op een mix van Treshold en Riverside; maar een goed verstaander hoort ook de typische Dream Theater keyboardlijnen (uit het ‘Awake’ tijdperk), de gitaarpartijen doen mij regelmatig denken aan Sphere of Souls, de tempowisselingen aan Sun Caged en samen met de regelmatig terugkerende grunts geven creeert Picture of the Moon gewoon haar eigen, unieke geluid.

Dat het Picture of the Moon menens is blijkt wel uit het feit dat de band in 2006 doordrong tot de halve finales van de Metal Battle. Nu, met Ageless Days op zak is de band klaar voor de volgende stap. De 3 nummers op de EP smaken duidelijk naar meer, en de volgende uitdaging zal zijn om een complete CD uit te brengen, die je als luisteraar net zo hongerig achterlaat als na het beluisteren van de EP. Het toenemend aantal optredens zal zeker gaan helpen om als collectief verder te groeien.

Vooralsnog moeten we het doen met de EP ‘Ageless Days’ die je voor het luttele bedrag van 8 euro kunt bestellen via de website: www.pictureofthemoon.net. Als je dan toch op de site bent kijk dan meteen goed rond, want het ziet er allemaal erg goed verzorgd, informatief en professioneel uit.

De Aardschok lezers moeten deze band echt eens in de gaten gaan houden. Check ook Picture of the Moon binnenkort bij je in de buurt speelt. De volgende data zijn inmiddels bevestigd:
– 16 Juni, UJT Uelsen (Duitsland)
– 4 Augustus, The Cave in Amsterdam (samen met Snakes & Sirens)
– 1 September, Hof ter Loo Antwerpen, Face you Underground festival, met: Dream Evil (Swe), Tankard (D), Demon (UK), Dragonland (Swe) en meer. Voor meer info: http://www.ccluchtbal.org/2003/Concert2003/FaceYourUnderground.html
– 2 November, Het Kasteel Alphen aan de Rijn (samen met Annatar of Knight Area)

Picture of the Moon bezetting:
Michiel Borkent : vocals and keyboards
Rudolf Saathof : drums
Frans Klaver : rhythm guitars
Alex Rosenhof : lead guitars
Sander Rhebergen : bass guitars

www.pictureofthemoon.net
http://myspace.com/pictureofthemoon