Winnaar CD van de maand

Nog steeds krijg ik af een toe een mailtje met de oplossing van de prijsvraag die ik in mijn vorige column in het blad schreef. Het aantal neemt af, maar er is heel wat gereageerd.

Hou maar op! Tijd om een winnaar uit te roepen. Dat is Jan Slaats geworden; hij heeft inmiddels al bericht gehad en de Dream Theater CD is naar hem onderweg.

Dit is de mail die ik van hem kreeg (gevolgd door een mailtje met het juiiste antwoord, want dat was hij in zijn enhousiasme blijkbaar vergeten):

Natuurlijk heb ik zin in die gratis maand CD, die je mogelijk voor mij in de aanbieding hebt. Die kan ik dan draaien met m’n hoofdtelefoon op ingeplugd op de CD speler, zo dat de lampen, PC en versterker uitkunnen.
Dat bespaart dus al weer wat stroom.

Ik ben het helemaal met je eens dat er aan het milieu gedacht moet worden, maar ‘t moet wel redelijk blijven. Dus niet in de winter de c.v. uit en samen met ‘t wijfie in een slaapzak op de bank bij kaarslicht met een boek of de Aardschok.

Ik heb al een 7tal jaren een zonneboiler welke goed bevalt en welke me gemiddeld een 150 a 200 kuub gas per jaar uitspaart. Natuurlijk moet die zonneboiler ongeveer 15 jaar functioneren voordat ik er het bespaarde gas er uit heb gehaald, maar acht ‘t is voor het milieu. Momenteel zit ik te denken om een aantal zonnepanelen te kopen. De eventueel te veel op gewekte stroom kan ik dan nu nog via de analoge kWh meter van Essent retour zenden naar hun. Blijkbaar is dit met een digitale kWh meter niet meer mogelijk. Niet echt stimulerend met het vooruitzicht op een digitale kWh meter in de nabije toekomst, maar ja, we doen ‘t voor het milieu!

Ook heb ik recentelijk de Essent "stopcontact" stickers ontvangen. Deze worden geplakt op de sluipstroom apparaten welke in de standby stand nog redelijk wat stroom weg slurpen

Dus ja ik houd er wel rekening mee, maar we moeten wel blijven kunnen headbangen. Dus die versterker moet geregeld open kunnen, indien nodig eventueel op een luidruchtig dieselaggregaat om de dagelijkse portie metal tot ons te kunnen blijven nemen.

Hey Oscar, blijf ze rocken

 

Kijk, zo win je dus een prijsvraag