Noir – Under different angles

Het begon voor Noir allemaal in september 2004, al is de formatie pas sinds mei 2006 compleet. De band bestaat uit Mark Gerlsma (drums), Douwe Dijkstra (gitaar), Frank de Boer (basgitaar) en Nikky Sriamin (zang/gitaar).

De omschrijving van de heren zelf "Het zware en lome van Isis, het progressieve van Pink Floyd, de emotie van de Deftones en het technische van A perfect Circle en Tool."
Het resultaat, een prima demo.

Het eerste nummer "Betraying my religion" klinkt als een geheel, inderdaad wat loom, maar als dit zo bedoeld is, dan klopt dat dus. Lekkere gitaarrifs die goed in het gehoor liggen. Het lukt de jongens goed om de spanning op te bouwen. De afwisseling tussen "rustig muzikaal en clean zingen" en "ruiger muzikaal met grunt" komt mooi tot zijn recht.
"Oracle", het tweede nummer, lijkt wat slordiger. Waar bij "Betraying my religion" zorgvuldig uitgekozen rifs gebruikt worden, is Oracle een los rocknummer. Het nummer klinkt leuk, maar heeft niets bijzonders.
Bij "The healing of creative therapy" is het intro van ruim 3 minuten misschien wat lang. Het nummer zelf is leuk gevonden; lachwekkend maar deprimerend tegelijk.

Uiteindelijk werkt de afwisseling tussen zang en grunt prima, iets wat goed opvalt. De muzikanten klinken goed op elkaar ingespeeld. Het nummer "Betraying my religion" viel bij mij erg goed in de smaak, uiteraard is dit persoonlijk, maar ik denk dat als de heren hiermee doorgaan, dat ze vast en zeker meer mensen weten te charmeren…