RIPSAW – Ripsaw

Ripsaw is een jonge band die begin 2007 is opgericht door 4 muzikanten uit Nederweert. Nu ligt hun eerste promo-cd voor me met daarop 4 tracks beinvloedt door Sacred Reich, Slayer en Pantera volgens de heren zelf. De presentatie, hoesje, bio, en sticker!, ziet er erg goed uit! Maar eens even luisteren….

De band knalt uit de startblokken met het furieuze Fuck you nihilist. Een zeer energiek en snel trashnummer. Wat me meteen opvalt is het zeer strakke samenspel van de muzikanten. Het is absoluut niet te horen dat de band nog vrij kort bij elkaar is.

Gitaristen Duke en Bruce Ripsaw geven het tweede nummer Life show gamble game een zeer vette start mee. Deze track doet me enigzins denken aan Sepultura ten tijde van Chaos A.D. Dit komt mede door de sterke zang van bassist annex brulboei Rove Ripsaw die een beetje het midden houdt tussen Max Cavalera en Tom Araya, en dat is bedoeld als compliment.

In a flash is de derde track en is een snel haknummer met de nodige tempowisselingen. Wat mij betreft één van de sterkste songs op deze cd. Strak en verzorgde drumpartijen van Al Ripsaw geven deze song de nodige drive mee en laten de tempowisselingen en breaks zeer soepel verlopen.

Afsluiter is It's a dirty job, waarmee de band nog een de registers optrekt en laat horen waarom deze eerste! promo cd een zeer ruime voldoende gaat scoren. tijden van agressieve trashmetal herleven weer!!!

Samenvattend kan gesteld worden dat Ripsaw een zeer overtuigende nieuwe band is. Uitstekende instrumentbeheersing en zeer goede, originele songs. De band is van plan om met dit schijfje op zak de Nederlandse en Belgische podia te gaan veroveren, en heeft aan de agenda op de website te zien genoeg kansen in het verschiet om dat waar te gaan maken. Als de heren live ook zo overtuigend kunnen zijn als op deze promo-cd dan denk ik dat we nog veel van ze gaan horen!!!

EINDOORDEEL  89 UIT 100

TRACKS

  1. Fuck you nihilist
  2. Life show gamble game
  3. In a flash
  4. It's a dirty job

ON THE INTERNET

www.ripsawmetal.com    

www.myspace.com/ripsawmetal