The spiral down – Victimizer

In mijn  brievenbus vind ik deze keer deze demo van Victimizer uit Nijmegen. Vol verwachting stop ik hem in mijn CD-speler en wat ik hoor overtreft mijn stoutste verwachtingen. Dit, in de Harrow studios opgenomen schijfje, klink oerhard maar zuiver.

Laat ik eerst een de geschiedenis van de band een beetje uit de doeken doen. Victimizer werd opgericht in 1996, maar het duurde tot 1999 eer de line-up compleet was.

In 2003 dook de band de Bombari studio in om hun eerste full-length op te nemen getiteld "Divided".
Intussen deed de band nog mee met een aantal lokale band-wedstrijden, zoals de roos van Nijmegen en de gesel van Gelderland waar ze als tweede eindigde.

Victimizer staat op deze (intussen derde) schijf garant voor een pot onvervalste deathmetal die de liefhebber van dit genre zeker niet mag missen.
De opener "The spiral down" knalt er al gelijk goed tegenaan en dit wordt doorgezet op de rest van het schijfje. De afwisselende zang/grunt van de heren Niels en Rich liggen goed in het gehoor en de ritmesectie van Chris TR (Basgitaar) en Romeo (drums) vullen het geheel goed aan. Daarnaast is er dan nog het heerlijke gitaargeweld van eerdergenoemde Rich en Sacha.
Het geheel klinkt superstrak en verveelt mij in ieder geval geen moment.

 

Check deze band als je van een heerlijke pot deathmetal houdt op http://www.myspace.com/victimizernl