A Vengeance – Meditation for blood

A vengeance is een band die is opgericht in de winter van 2006, en uit de beknopte info op hun myspace pagina lijken ze uit Belgie te komen.

Deze eerste demo van de band bevat 5 nummers, en wat gelijk opvalt is het geluid. Dat is namelijk niet van het beste niveau. De band klinkt alsof ze staan te spelen in de schuur van een van de ouders of grootouders. Gitaren klinken erg eentonig en korrelig, terwijl de drums veel te dof klinken.

Over de hele linie is dit een erg matige demo. Nummers als opener Hellfighter klinken erg monotoon, met een vrijwel onverstaanbare zang/brulpartij. Door het gebrek aan een fatsoenlijk geluid vallen ook de tempowisselingen bijna niet op. vooral Accept the truth, het tweede nummer heeft hier erg veel last van.

Helaas wordt het op de volgende drie nummers er allemaal niet beter op. Treacherous Goddess opent met een erg dun en simpel gitaarriedeltje, en evrvolgt dat met hetzelfde monotone geluid. mijn advies luidt dan ook om te blijven oefenen en voor een volgende demo in elk geval te zorgen voor een acceptabel geluid, want dit is niet erg prettig om naar te luisteren.

Score 46 out of 100

Tracklist:

  1. Hellfighter
  2. Accept the truth
  3. Treacherous goddess
  4. basterds of god, apostels of hell
  5. DIE

On the web: www.myspace.com/avengeancehardcore