WILLOW’s WHISPER – Pages turn

Na al eens een demo uitgebracht te hebben in 2004, presenteert het Belgische Willow's Whisper nu hun eerst EP met de titel Pages turn. De band beschrijft zichzelf als melodieuze metal met frontvrouwen, en voorwaar, deze Belgische dames en heren hebben iets om trots op te zijn!

Opener van deze ruim 26 minuten durende schijf is het majestueuze A new day has born. Gelijk ook maar het langste nummer van deze plaat doet dit nummer enigzins denken aan invloeden als Within Temptation, en the Gathering, ware het niet dat hier door de hele EP heen middeleeuwse invloeden in verwerkt zitten, kleine luitachtige gitaarmelodieen, en mooie piano partijen.

Silence is het tweede nummer en opent met een prachtige piano melodie die later de leidraad voor dit nummer blijkt te zijn. Een heerlijk krachtig nummer waarbij vooral de sterke solo en samenzang van zangeressen Kimme en Nele erg positief is. Sowieso is deze EP voorziet van een prachtig helder geluid, afkomstig van de DÉ studio. De band heeft er goed aan gedaan hiervoor te kiezen, want het laat horen dat de band erg professioneel denkt en bezig is.

nummer 3, getiteld niké, en afsluiter these sad days, geven beide wederom aan dat we hier met een zeer sterke EP te maken hebben van een band die er duidelijk voor wil gaan. Het bijbehorende hoesje en de website van de band zien er uitstekend verzorgd uit, en afgaande op deze EP kan ik alleen maar concluderen dat de band zelf er alles aan gedaan heeft om het te gaan maken.

Voor de liefhebbers van melodieuze middeleeuwse metal, gedragen door vrouwenzang en sterke muzikale begeleiding is deze EP een echte aanrader en is Willow's Whisper een band om in de gaten te houden!!

Eindoordeel 87 out of 100

Tracklist:

  1. a new day has been born
  2. silence
  3. niké
  4. these sad days

On the net: www.willowswhisper.be