Death’s Dominion – Ceremony Of Opposites

Deze keer heb ik het genoegen omde demo-cd van Ceremony Of Opposites te bespreken. Hoewel demo? het schijfje telt maar liefst 12 nummers (als je het bonus nummer Into Infinity meerekend).

Ceremony Of Opposites is afkomstig uit Tilburg, wat ook mijn thuishaven is. Nou hoor ik jullie denken "O, dan zullen ze wel een goeie review krijgen". Gedeeltelijk klopt dit, maar dat is omdat dit gewoon een heel goed schijf is. Eerst zal ik de band even kort toelichten.

Ceremony Of Opposites werd opgericht in 2005 door As (basgitaar en Grunts), Marcel (Leadgitaar en Vocals) en Pascal (Gitaar en Grunts). In afwachting van een vaste drummer nam de band in februari van dat jaar hun eerste demo op, die het daglicht nooit zag omdat de opnames verloren gingen door een brand. In mei van hetzelfde jaar vond men een vaste drummer in  de persoon van Sander. Deze moest binnen 2 weken alle nummers kennen omdat de eerste optredens zich aandienden. In september nam de band hun eerste demo op in de Edissound studio genaamd "The fear within". in 2006 wist de band veel optredens te scoren met name in belgie en duitsland, waar ze speelde met onder andere Born from pain en Fuelblooded.

Okee, nu over deze Full-Length. Als je van deathmetal houd, is dit gewoon een geweldige schijf. Niet alleen het geluid is dik in orde, maar ook de nummers vervelen geen minuut. Vanaf de opener " Burning skies (prologue)" tot aan het eind is het genieten van een goeie pot afwisselende deathmetal waarin voornamelijk de ruige strot opvalt van As, die een grunt tevoorschijn tovert die ik niet meer uit een vrouwelijke strot heb horen komen sinds ik voor het eerst hoorde van het inmiddels al lang ter ziele gegaan Acrostichon. gewoon geweldig!!!! dit ondersteund door heftig gitaarwerk en een goede ritmesectie maakt deze schijf tot een waar genot voor het metal-oor. Gelukkig zitten er veel tempowisselingen in de nummers, zodat het niet van begin tot eind een en hetzelfde ragwerk op je afkomt.

 mocht je meer willen weten over Ceremony Of Opposites en ken je myspace, gan dan zeker eens kijken op: http://www.myspace.com/ceremonyofoppositesmetal of op hun eigen website http://www.ceremony-of-opposites.com

ik ga nog even lekker headbangen en tot een volgende keer.